Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - FOTO | Locul din România în care tot mai mulți turiști preferă să meargă: Istoria satului cu 1000 de pivnițe

Playtech
1000 2

Primele urme de locuințe umane din zonă provin din epoca de piatră. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor arheologice provin din epoca de bronz. În centrul cătunului se află un drum plin de pivnițe care au fost construite pe dealuri, iar din acest motiv este numit ”Satul celor 1.000 de pivnițe”.

În regiunea Câmpia Ierului, situată între dealurile Sălacea – Săcuieni și râul Ier din județul Bihor, există un cătun cu totul remarcabil. Puțini români sunt familiarizați cu povestea sa încărcată de mister și magie, din păcate. Acest loc mai este cunoscut și sub numele de Satul celor 1.000 de pivnițe, datorită zonelor unice descoperite de cercetători, conform Playtech.

Sălacea din Bihor supranumit și Satul celor 1.000 de pivnițe ascunde un peisaj extraordinar de frumos, unde natura se manifestă în cele mai spectaculoase moduri.

Zona bogată în vegetație pare ruptă din basme, având rădăcini în urmă cu câteva secole. Primele semne de viață de aici datează, în mod surprinzător, din epoca de piatră.

Descoperiri argeologice în Satul celor 1000 de pivnițe

Reprezentații de pescari și vânători de pe vremea epocii de piatră au fost descoperite în Satul celor 1.000 de pivnițe. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor arheologice provin din epoca de bronz. Acestea includ obiceiurile funerare care au fost aproape complet distruse între anii 1100 și 1400.

Descoperirile din Satul celor 1.000 de pivnițe provin din perioada 1850–1450 î.e.n. Toate indică o așezare prosperă din epoca bronzului, care, potrivit cercetătorilor, aparținea triburilor din cultura otomană.

content-image

content-image

Câte pivnițe mai sunt astăzi în satul Sălacea din Bihor

După cum indică denumirea, cercetătorii au descoperit peste 1.000 de pivnițe în zonă.

Exista o tradiție de a cultiva vița-de-vie într-un cătun din județul Bihor. Nu mai puțin de 970 de pivnițe se află una lângă alta pe Strada Pivnițelor din sat. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu cele lipsă din 970 la 1.000 de pivnițe.

În toate pivnițele Sălacea, există un detaliu comun: ușile care sunt construite într-un mod excepțional și cu modele inventive. Fiecare este unic. Niciuna dintre cele 970 de uși ale pivnițelor nu este asemănătoare în vreun fel.

Satul Sălcea, cunoscut și sub numele de satul celor 1.000 de pivnițe, este o locație populară pentru turiști. Călătorii pot explora drumul care ascunde sute de pivnițe vechi și pot savura vinul care este depozitat chiar în săpăturile din deal în timp ce îl parcurg. Acest loc are un sentiment unic și merită vizitat măcar o dată în viață.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.