Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Mascații care conduc Europa: De la Klaus Iohannis la Angela Merkel, liderii europeni au făcut parada măștilor

Liderii UE participă în aceste zile la un summit la Bruxelles.  În contextul pandemiei ei s-au văzut nevoiți să păstreze distanța, să salute doar cotul și să poarte măști. Dacă unii politicieni au avut o mască simplă, unii și-au pictat steagul țării lor. STIRIPESURSE.RO vă prezintă în continuare cele mai interesante „modele”.

Citește și: Tudorel Toader o pune la punct la Ana Birchall: Cu evlavie, face mătănii fără să ne spună de ce nu a promovat ea OUG

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit  la întâlnire cu o mască medicală simplă.

content-image

Cancelarul german Angela Merkel a venit la summit cu o mască specială albă.

content-image

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a venit și el tot cu o mască medicală albă.

content-image

Tot o mască medicală obișnuită a purtat și premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

content-image

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a purtat o mască personalizată neagră, cu steagul țării brodat în colțul dreapta sus, așa cum a avut și Donald Trump la prima sa apariție publică ”mascat”.

content-image

 

Premierul Bulgariei, Boris Borisov, a venit la întâlnire cu o mască medicală specială, de proveniență nemțească. Dar, la întâlnirea cu ceilalți lideri a purtat alta, neagră, însă ea a fost prost aşezată, ceea ce i-a adus premierului bulgar un mic gest de atenţionare din partea cancelarului german, care a arătat cu degetul spre nasul interlocutorului său care ieşea din mască.

content-image

 

Tot din categoria celor care au ales o mască albă se numără premierul Portugaliei, António Costa. Diferența majoră față de masca lui Macron sau Borisov este dată de steagul mare din partea dreaptă, alături de care a fost , care atrage toate privirile.

content-image

Poză de grup cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda (stânga),  premierul Letoniei, Krišjānis Kariņš (centru) și premierul Estoniei, Jüri Ratas (dreapta).  Cei trei au abordat stiluri diferite. Dacă Gitanas Nausėda a ales un model clasic, nu același lucru se poate spune despre Krišjānis Kariņš, care a venit cu o mască albastră, cu nuanță închisă, având steagul țării sale; dintre cei trei se remarcă Jüri Ratas, care are un desen pe mască pe partea stângă, care reprezintă logo-ul site-ul eu2020.de, cel al președinției Germaniei la șefia rotativă a Consiliului.

content-image

content-image

Un alt politician care a avut o mască deosebită este și premierul irlandez, Micheál Martin (dreapta). Masca sa are puncte albe, sub formă de romb.

content-image

Tot în categoria celor „excentrici” îl putem include și pe Xavier Bettel, premierul Luxemburgului. El a venit cu o mască și avea scris pe ea mesajul Moien (Bună dimineaţa în luxemburgheză) în culorile naţionale (roşu-alb-albastru).

content-image

content-image

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a preferat să vină la întâlnire cu o mască medicală obișnuită.

content-image

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a sosit la Bruxelles și a purtat o mască neagră, simplă, fără vreo emblemă. Și-a prins, totuși, în piept o insignă.

content-image

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, pare că a venit înțeles la summit cu liderul spaniol: și el a ales o mască neagră, simplă, însă și-a lipit și steagul Italiei.

content-image

Premierul Finalndei, Sanna Marin, pare cel mai curajos și a venit fără mască, deși toți participanții la summit aveau pe față mască.

content-image

Președintele României, Klaus Iohannis, a purtat o mască cu care ne-am obișnuit, una medicală simplă.

Toți liderii s-au salutat cu cotul, în timp ce șefa CE a preferat să facă o serie de plecăciuni.

Mai mulţi lideri din statele din Est, printre care ungurul Viktor Orban şi cehul Andrej Babis, au încălcat totuşi regulile, neezitând să-şi strângă mâna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.