Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Prima clădire ridicată în Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi al Fundaţiei Mihai Neşu e o biserică

Mihai Neșu

Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi "Sfântul Nectarie", ridicat de Fundaţia Mihai Neşu în satul Cihei de lângă Oradea a început să prindă contur.

”În data de 3 iulie s-a împlinit o lună de când Fundația Mihai Neșu a deschis șantierul în Cihei pentru construcția Complexului de recuperare ”Sfântul Nectarie” pentru copii și tneri cu dizabilități.

În această perioadă s-a finalizat infrastructura tuturor aleilor și parcărilor, suprastructura s-a adus la nivel de balast compactat și piatră spartă, s-a turnat fundația și placa armată a bisericii, s-a zidit biserica complexului de recuperare până la cota de 3 m înălțime, s-a trasat, decopertat și s-a început săparea pentru fundația clădirii centrului de recuperare. Au fost obținute autorizațiile pentru construirea bisericii, a centrului de recuperare, a aleilor și a parcărilor. Tot în această lună ÎPS Sofronie al Oradiei a sfințit piatra de temelie a bisericii, care va purta hramurile Bunavestire și Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de San Francisco și Shanghai.

Reamintim tuturor celor care doresc să participe prin donații și sponsorizări că scopul Complexului de recuperare Sfântul Nectarie este de a crea un complex medical caritabil, care să le ofere copiilor și tinerilor cu dizabilități din România șansa la recuperare și integrare prin servicii medicale adaptate nevoilor lor. Astfel, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie va f un spațiu de tip întreprindere socială integrată, deschis tuturor oamenilor (cu spațiu de agrement, grădini senzoriale, echitație, piscină, restaurant, spații de joacă, clădire multifuncțională pentru conferințe, petreceri și teambuildinguri), care prin funcționarea lui și accesarea de către oamenii sănătoși să susțină întreaga structură medicală afată în interior pentru copiii și tinerii cu dizabilități.

Fundația Mihai Neșu a reușit să strângă până în prezent 1.400.000 euro, puțin peste 1/3 din suma totală de 3.600.000 euro estimată pentru construcția întregului complex. Cea mai mare parte din acești bani s-au strâns cu ajutorul oamenilor din toată țara care au donat 2 euro prin sms, iar restul cu ajutorul firmelor care au făcut sponsorizări.

Fundația Mihai Neșu solicită ajutorul tuturor oamenilor care doresc să sprijine proiectul lui Mihai Neșu să se implice donând:

• online pe siteul mihainesu.shopia.ro;

• prin transfer bancar în contul Fundației Mihai Nesu deschis la Banca Transilvania

RO63BTRLRONCRT0246793101- cont în lei;

• 2 euro prin sms trimițând cuvântul CRED la nr 8844- aceasta este o donația lunară, care poate f ulterior oprită oricând de donator urmărind instrucțiunile din sms-urile primite.

• Firmele pot contribui prin completarea unui contract de sponsorizare de redirecționare a până la 20% din impozitul pe profit, sumă în totalitate deductibilă pentru că Fundația Mihai Neșu este furnizor de servicii sociale autorizat. Contractul poate f găsit pe siteul mihainesufoundaton.com la categoria Cum pot contribui/ Donații în bani &sponsorizări;

• prin donații în materiale de construcții pentru șantierul complexului, precum: beton, vată bazaltică, polistiren extrudat, plăci OSB, plăci de rigips, plăci de vidiwall, asfalt, tablă fălțuită.

Pentru mai multe informații legate de sponsorizări vă rugăm să ne scrieți pe adresa info@mnf.ro sau pe whatsapp la nr 0721366252, iar pentru sponsorizări în materiale vă rugăm să ne scrieți pe adresa constructiemnf@gmail.com.

Simultan cu actvitatea șantierului , Fundația Mihai Neșu își continuă activitatea în cadrul Centrului de recuperare ”Sfântul Nectarie” de pe Strada Dimitrie Cantemir, unde vin la terapii, în regim caritabil, constant, 127 de copii copii cu dizabilități neuromotorii din 28 de județe ale țării.”, e mesajul Fundației Mihai Neșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.