Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea, apel urgent la Guvern: Capitala riscă să piardă 25 de milioane de euro din cauza unui aviz de la DSP

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea PSD

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, acuză DSP Bucureşti că întârzie eliberarea unui aviz, iar din această cauză ar putea fi pierdute fonduri europene în valoare de 25 de milioane de euro. Firea face apel la Guvern să intervină în acest caz, pentru ca autorităţile locale din Capitală să poată deconta din fonduri europene cheltuielile efectuate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

"Solicit intervenţia prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii. Din cauza DSP Bucureşti putem pierde 25 de milioane de euro fonduri europene. În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că toate cheltuielile legate de pandemie vor fi decontate ori de la Guvern, deci din fonduri naţionale, ori din fonduri europene. Am realizat foarte multe proiecte, au fost validate de experţi şi votate în Consiliul General, dar de trei luni de zile sunt blocate aceste fonduri europene din cauza unui banal aviz din partea DSP. Deci din cauza unui singur aviz al DSP, din partea doamnei director Nicolescu, numită politic, nu se pot atrage cele 25 de milioane de euro fonduri europene.

Aceşti bani înseamnă achiziţia de aparatură medicală, de echipamente pentru cele trei spitale COVID în lupta cu noul coronavirus în Capitală. S-au tratat nu numai pacienţi din Bucureşti, ci din întreaga ţară. Primăria Capitalei nu a stat cu mâna în sân. Am cheltuit până acum 50 de milioane de euro în lupta cu noul coronavirus, dar fondurile sunt pe sfârşite. Am tăiat oricum de la alte obiective pentru a face faţă pandemiei. Probabil că se doreşte să ajungem în colaps şi să nu mai avem echipamente, apartură, materiale sanitare. Vă garantez că nu se va întâmpla aşa. Din moment ce toate ţările luptă să atragă cât mai mulţi bani europeni, aici în Bucureşti, din cauza unui simplu aviz din partea DSP, nu se pot atrage aceste fonduri europene. Fac apel încă o dată la prim-ministru, care spune în fiecare declaraţie publică faptul că îi pasă de fondurile europene. Mă aştept ca astăzi să primim totuşi un răspuns de la Guvern", afirmă Gabriela Firea, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.