Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea cere Guvernului să-și asume responsabilitatea pentru începerea anului școlar: 'Avem foarte multe incertitudini'

Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, solicită guvernului să prezinte toate informațiile legate de începerea anului școlar și să nu arunce întreaga responsabilitate pe părinți și autorități locale. Firea afirmă că, în loc să dea vina pe alții pentru interlopi, președintele și premierul ar trebui să se ocupe și să vorbească de școală.

„Aș vrea să știu dacă se depune același efort în această perioadă pentru a-i informa pe părinți și pe profesori în legătură cu începerea anului școlar, pentru că sunt foarte multe îngrijorări reale în această privință. Avem o certitudine: școala începe pe 14 septembrie. Dar avem foarte multe incertitudini: cum se va începe școala, care sunt măsurile luate de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății astfel încât copiii românilor să poată merge la școală în condiții sigure, să nu fie pericol nici pentru ei, nici pentru profesori.

Am vorbit cu foarte mulți colegi din țară. Și directorii de școli, și primarii, și președinții de consilii județene, asupra cărora s-a aruncat toată responsabilitatea, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură ghidul promis de la guvern și normele pentru începerea anului școlar. Deocamdată nu se întâmplă nimic și pur și simplu declarații de genul „părinții și profesorii trebuie să facă triajul elevilor”, „primarii și președimții consiliilor județene trebuie să ia măsuri pentru distanțare și pentru toate celelate obligații pe care le avem în pandemie” sunt declarații iresponsabile. A veni ca guvern unic în Europa de această manieră să spui „pe mine nu mă interesează, transferă către părinții și către autoritățile locale aceste responsabilitări”, eu cred că lucrurile vor fi sanționate.

Repet: aș folosi timpul de exprimare, timpul de declarații pentru a-i informa pe cetățeni cu onestitate ce se va întâmpla odată cu începutul anului școlar. Astfel de răspunsuri așteptăm, despre școală, nu despre interlopi”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.