Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea, explicații de ultimă oră în scandalul calității aerului din București

Facebook
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat marti situatia la zi a masurilor de reducere a poluarii in Capitala. Unele proiecte sunt gata, altele s-au realizat, o parte au probleme si stagneaza. Firea a zis ca pentru a rezolva marea problema a poluarii si aglomeratiei (aproximativ doua milioane de masini circula zilnic prin Capitala si nu e centura ocolitoare) este nevoie de un efort comun al Primariei, Guvernului si cetatenilor. „Unii fara ceilalti nu putem”, a indicat primarul:

  • Vinieta Oxigen, taxa pe care trebuie să o plătească toți șoferii cu mașini vechi, poluante, și care vor să mai tranziteze anumite zone din Capitală (amenzile încep să fie aplicate din martie)
  • Montarea gardurilor de protecție pentru tramvaie: a fluidizat circulația transportului în comun, lucru care i-a determinat pe o parte din bucureșteni să-și lase mașina acasă și să circule cu transportul în comun.
  • Vor fi puse in circulatie autobuze hibrid care polueaza mai putin fata de vechile autobuze
  • Cresterea tarifului la parcare in zona centrala a Capitalei
  • Piste moderne de biciclete pentru incurajarea soferilor sa-si lase in parcare masinile: sunt probleme in instanta pentru ca firme care au participat la licitatii s-au contestat reciproc si solutionarea dureaza mult
  • Pe santierele in lucru ale Primariei Capitalei se fac saptamanal controale pentru verificarea respectarii conditiilor de mediu
  • Este nevoie de transferarea Centurii Bucureștiului de la Ministerul Transporturilor la Primaria Capitalei. „A traversa Bucurestiul doar prin centrul Capitalei este cea mai mare problema a noastra”, a zis Firea.
  • Magistralele de metrou M5 si M6 bat pasul pe loc, fie nu sunt suficienti bani alocati, fie au aparut diferite probleme pe parcurs

Primarul Gabriela Firea a declarat, luni, că ar trebui realizat un audit al stațiilor de monitorizare a calității aerului din București, pentru a afla care este, de fapt, adevărul. „Nu vrem să ascundem adevărul”, a spus primarul Capitalei. „În ce privește polemica publică privind măsurătorile efectuate de Agenția de mediu și de către anumite asociații sau fundații civice. Am exprimat disponibilitatea de a contribui la eforturile pentru a afla adevărul. Consider că ar trebui realizat un audit al stațiilor de monitorizare a calității aerului. Nu vrem să ascundem adevărul, dimpotrivă, vrem să-l cunoaștem”, a declarat Gabriela Firea, după întâlnirea cu ministrul Mediului. Primarul Capitalei a mai menționat și depășirile valorilor indicate de aparate: „S-au exprimat cauzele - traficul și incălzirea locuințelor și s-au anuntat măsurile”. Declarațiile vin după ce Firea a avut, luni, o discuție cu ministrul Mediului, Costel Alexe, despre implementarea masurilor privind imbunatatirea calitatii aerului in Bucuresti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.