Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gardienii Revoluției au sechestrat un petrolier în Golful Persic

petrolier

Gardienii Revoluţiei - armata de elită a regimului iranian - au sechestrat luni un petrolier ce naviga sub pavilion sud-coreean în apele Golfului, au informat agenţia de presă Fars şi alte media locale, pe motiv de 'poluare a Golfului cu produse chimice', invocând 'riscuri de mediu', relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Urmează debarcarea Avocatului Poporului (surse)

'O navă coreeană a fost reţinută în apele Golfului de marina Sepah (Corpul Gardienilor Revoluţiei) şi direcţionată către porturile ţării noastre', a transmis agenţia Fars, fără să precizeze numele navei. 'Acest petrolier, care naviga sub pavilion sud-coreean, a fost reţinut din cauza poluării cu petrol şi a riscurilor de mediu', a adăugat aceasta.

Autoritatea navală pentru operaţiuni comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO) a declarat anterior pe site-ul său internet că o 'interacţiune' între autorităţile iraniene şi o navă comercială în Strâmtoarea Ormuz a determinat vasul comercial să-şi modifice ruta şi să se îndrepte spre apele iraniene.

Societatea britanică de securitate maritimă Ambrey a identificat nava ca fiind petrolierul HANKUK CHEMI sub pavilion sud-coreean şi a declarat că aparent aceasta a fost sechestrată, fiind ulterior detectată în apele teritoriale iraniene, îndreptându-se spre portul Bandar Abbas.

Potrivit Ambrey, petrolierul, proprietate a DM Shipping Co, părăsise Cheiul petrochimic (Petroleum Chemical Quay) din Jubail (Arabia Saudită) înainte de incident.

Societatea de securitate maritimă Dryad Global a indicat de asemenea pe site-ul său web că petrolierul HANKUK CHEMI 'a fost probabil reţinut de forţele iraniene' în Strâmtoarea Ormuz în timp ce se îndrepta spre Fujairah, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

În acest sens şi canalul de televiziune Al Arabiya TV, citând surse anonime, a transmis că un petrolier sub pavilion sud-coreean care transporta substanţe chimice a fost sechestrat de Iran.

Conform EFE, nava transporta circa 7.200 de tone de produse chimice şi petroliere, iar membrii echipajului său provin din ţări precum Coreea de Sud, Indonezia, Vietnam şi Myanmar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.