Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gardienii Revoluției din Iran amenință populația că va reprima în forță protestele izbucnite din cauza prețurilor

YouTube
iran protest

Gardienii Revoluției din Iran au lansat luni un avertisment la adresa celor care protestează împotriva Guvernului, anunțând că vor lua măsuri „decisive” dacă manifestațiile vor continua, a informat televiziunea iraniană de stat, citată de Reuters, relatează Mediafax.

Astfel, potrivit sursei citate, Gardienii Revoluției ar putea lansa o operațiune la nivel național pentru reprimarea protestelor izbucnite vineri, în urma unui anunț al Guvernului privitor la raționalizarea carburanților și la creșterea prețurilor benzinei și motorinei cu cel puțin 50%.

„Dacă va fi necesar, vom lua măsuri decisive și revoluționare împotriva oricărei încercări de a compromite pacea și siguranța poporului”, au anunțat Gardienii Revoluției prin intermediul unui comunicat preluat de presa iraniană.

Vezi și: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

Autoritățile iraniene au început încă de vineri seară să suspende accesul la internet în mai multe orașe, inclusiv la Teheran, după izbucnirea mai multor manifestații, la o zi după ce Guvernul de la Teheran a anunțat majorat prețul la carburanți cu cel puțin 50%. Potrivit unor surse, citate de Al Arabiya, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în urma protestelor.

Conform agenţiilor de presă iraniene, cel puţin 25 de oraşe iraniene au fost afectate de manifestaţii sau de revolte, potrivit Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.