Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gestul SUPREM făcut de 100 de psalți ai Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Mihail Bucă: 100 de psalți în rugăciune pentru România

Facebook
tronos

În timp ce epidemia de coronavirus a pus stăpânire pe România, iar credincioșii ortodocși nu mai pot participa la slujbele din biserici și nici nu mai pot intra în sfintele lăcașuri, în Marele Post al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, 100 de psalți, sub coordonarea arhidiaconului Mihai Bucă, au pus la cale un proiect unic în istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Cei 100 de psalți și-au unit vocile și au interpretat, din izolarea impusă, frumoasa cântare-rugăciune ”Apărătoare Doamnă”. S-au filmat, iar clipul cu rugăciunea lor a fost publicată în mediul online, pentru ca toți credincioșii să se bucure de ea.

Proiectul fără precedent are loc chiar în aceeași zi în care Patriarhia Română a permis scoaterea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, din Catedrala Patriarhală, și purtate în procesiune pe străzile Capitalei. Tot azi, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a scos moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost în procesiune prin județele Neamț, Botoșani și Iași, pentru prima dată din 1947 încoace.

„Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca una ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne pe noi dintru toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară!“

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.