Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gigi Becali și Adriean Videanu au primit Crucea Patriarhală într-un eveniment unic în România

basilica.ro
Gigi Becali

Într-un eveniment unic în România, Gigi Becali și Adriean Videanu au primit Crucea Patriarhală pentru mireni. Sora lui Becali, Domnica Geambazi, a primit Crucea „Maria Brâncoveanu”. Cei trei sunt cei mai importanți ctitori ai Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești, jud. Teleorman. Distincțiile oferite de Patriarhul Daniel au fost înmânate de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, cu ocazia sfințirii bisericii celei mari a mănăstirii. La slujbă au participat câteva mii de credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oferit, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, distincții ctitorilor și ostenitorilor care s-au implicat la zidirea acestei biserici. Crucea Patriarhală pentru clerici a fost oferită părintelui protosinghel Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator, și părintelui protosinghel Serafim Baciu, starețul Mănăstirii „Sfântul Alexandru” - Catedrală Episcopală din orașul Alexandria. Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru clerici a fost oferit părintelui Liviu Zamfir, consilier economic al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, iar Crucea Patriarhală pentru mireni, lui George Becali și lui Adriean Videanu. De asemenea, Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” a fost oferit lui Stelian Gheor­ghe, iar Crucea „Maria Brâncoveanu”, Domnicăi Geambazi.

Racla cu mâna stângă a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena și racla cu mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, vor rămâne spre închinare până marți, 28 septembrie 2021, la Mănăstirea Pantocrator, când se vor întoarce în Grecia.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.