Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Guvernul pregătește eliminarea impozitului pe subvenții agricole. Teodorovici: Am cerut aviz de la statele membre

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat, marți, la Palatul Victoria, că a cerut statelor membru un aviz în vederea unei posibile eliminări a impozitului pe subvenții agricole în cazul persoanelor juridice.

„Aceasta este o idee de ceva timp analizata, discutata. Ca sa fie foarte clar, la persoanele fizice nu se impoziteaza, adica impozitul pe venit nu se aplica, situatia aceasta se regaseste la persoanele juridice si aici am cerut deja un aviz de la statele membre sa vedem care este practica aici. Trebuie sa devenim mai pragmatici, sa incurajam sectorul agricol respectand regulile europene. Pentru persoanele juridice se poate lua în calcul, este posibila o solutie ca fie nu mai aplicam impozitul pe profit la persoana juridica si putemmerge mai departe si cu acceptarea deducerii unor cheltuieli pentru asociatie pentru a incuraja suprafete mari agricole. Asta se analizeaza la Ministerul de Finante, pe partea doar de persoane juridice. Este o idee foarte buna”, a spus Teodorovici.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat recent că „pentru subvențiile în agricultură, am vorbit serios cu Guvernul și lucrăm în această vară, pentru că vreau să eliminăm impozitele pe subvențiile agricole. Subvențiile la noi sunt mai mici ca în Franța. Vrem să le dăm un impuls”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.