Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Hachiko de România: un câine aruncat de stăpân pe stradă a plâns în fața porților până a trezit un întreg oraș / Poliția a dat o amendă usturătoare

Hachiko de România: un câine aruncat de stăpân pe stradă pe a plâns în fața porților până a trezit un întreg oraș / Poliția a dat o amendă usturătoare

Un câine care scheuna înfiorător în fața unei case din Gherla a stârnit compasiune în rândul trecătorilor. Incidentul a avut loc duminică, pe strada Gării.

O tânără a auzit cu disperare zgomote puternice de plânset și scheunat în apropiere. Îngrijorată de starea animalului, ea a mers să vadă ce se întâmplă și a descoperit un câine disperat și speriat, în fața porții unei case, informează Gherla.info. Când a luat legătura cu proprietarul, tânăra a fost uimită de răspunsul acestuia, care a spus că nu-i mai trebuia câinele.

Tânăra a luat legătura cu Poliția Locală pentru a cere ajutor. Un echipaj s-a deplasat imediat la fața locului pentru a gestiona situația. Au urmat câteva minute de încercări de dialog dintre polițiștii locali și proprietarul casei, care refuza să-și asume responsabilitatea pentru câine și să găsească o soluție în interesul acestuia.

În cele din urmă, după o discuție tensionată, proprietarul a ieșit din casă și a declarat că poate să ia câinele oricine dorește, pentru că nu îl mai dorește în gospodărie.

O postare pe rețelele sociale despre acest caz a devenit virală în scurt timp. Un iubitor de animale a manifestat dorința de a prelua câinele și a oferit să-l adopte în casa sa. El s-a deplasat rapid la adresa indicată și l-a dus pe patrupedul nefericit cu mașina acasă, într-un sat în apropiere de Gherla, unde i-a oferit un adăpost cald și sigur.

Polițiștii locali au întocmit un proces verbal și l-au sancționat pe proprietar pentru lăsarea în libertate a animalelor pe domeniul public.

Amendă dată de Poliție

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

„La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului.

Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o altă persoană, aflându-se în afara pericolului.

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 15.000 lei, pentru lipsa sterilizare, lipsa microcipare și abandon”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.