Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Hamas insuflă teamă în continuare - Val de rachete lansate din Gaza spre Tel Aviv și centrul Israelului

Brigăzile Al-Qassam (aripa militară a Hamas) anunță că luni seara bombardează Tel Aviv cu un baraj de rachete ca răspuns la „masacrele sioniste împotriva civililor”.

Înregistrările publicate pe rețelele de socializare arată rachetele care se îndreaptă din Fâșia Gaza spre zone din Israel.

Unele dintre rachete au fost îndreptate spre aeroportul Ben Gurion. Două rachete au căzut în mare în apropiere de Tel Aviv, potrivit unor relatări locale.

Rachete și spre Centrul Israelului

Potrivit presei israeliene, o ploaie de rachete lansate din Gaza a declanșat sirenele în regiunile Dan și Shfela din centrul Israelului.

Serviciul de urgență Magen David Adom spune că nu a primit rapoarte imediate privind răniți.

Totuși, există mai multe rapoarte privind impactul rachetelor.

content-image

IDF a început o nouă fază, mai puțin intensă, a războiului din Gaza, spune purtătorul de cuvânt

Armata israeliană a început o nouă fază, mai puțin intensă, în războiul împotriva Hamas în Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, pentru New York Times.

Tranziția deja în vigoare a cuprins mai puține trupe terestre și atacuri aeriene, spune el.

"Războiul a schimbat o etapă... Dar tranziția se va face fără ceremonii. Nu este vorba de anunțuri dramatice", spune Hagari, alegând în special un post de știri american pentru a face anunțul în loc să se adreseze direct publicului israelian în ebraică.

Comentariile au loc cu câteva ore înainte ca secretarul de stat american Antony Blinken să sosească în Israel, unde unul dintre principalele puncte de pe agenda sa urma să fie discutarea tranziției la următoarea fază a luptelor și prevenirea extinderii conflictului - un obiectiv care ar fi putut fi împiedicat de presupusul atac aerian israelian din Liban, care ar fi ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah, în cursul zilei de astăzi.

De asemenea, nu este clar dacă luptele de mai mică intensitate din Gaza vor însemna mai puține morți din Gaza, în condițiile în care numărul morților continuă să crească cu zeci în fiecare zi.

Hagari a declarat pentru NYT că IDF va continua să reducă numărul trupelor sale din Gaza, așa cum a început să facă la începutul acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.