Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ideea lui Elon Musk devine realitate: a fost testat cu succes trenul care 'zboară' cu 1223,1 km/h

worldrecordacademy.org
hyperloop one

Hyperloop One, cunoscută anterior sub numele de Virgin Hyperloop, a finalizat deja peste 400 de teste cu sistemul său hyperloop pe un sit de testare din afara Las Vegasului, o pistă de testare "DevLoop" lungă de 500 de metri , care stabilește recordul mondial pentru a fi primul sistem hyperloop la scară completă din lume, potrivit worldrecordacademy.org.

Hyperloop utilizează propulsie electrică și levitație electromagnetică în condiții de aproape vid pentru a transporta capsule de la A la B.

"Propunerea Reno-Las Vegas" a ajuns pe lista semifinalistă după ce, în ianuarie, candidaturile au fost reduse la nivel mondial la 35 de proiecte. Dintre acestea, 11 rute propuse sunt din Statele Unite, inclusiv de la Los Angeles la San Diego, de la Seattle la Portland, de la Chicago la Pittsburgh și de la Kansas City la St. Louis", relatează Reno Gazette Journal.

"Bazată pe o idee lansată pentru prima dată de Elon Musk, șeful Tesla și Space X, tehnologia Hyperloop One folosește un tub de joasă presiune și propulsia electrică pentru a deplasa o capsulă de vehicul cu o viteză mare, de aproximativ 700 de mile pe oră. Gândește-te la ea ca la versiunea de transport a unui sistem de mesagerie cu tuburi pneumatice, doar că la scară mai mare și cu o mare doză de aer de tocilar. Musk a comparat conceptul cu "o încrucișare între un Concorde, o armă cu șină și o masă de hochei pe aer".

"Virgin Hyperloop, un serviciu de tren futurist care promitea o nouă eră de călătorie pentru pasageri, se va concentra în schimb pe mărfuri, a dezvăluit acesta. Compania a declarat pentru BBC News că schimbarea de direcție s-a datorat problemelor legate de lanțul de aprovizionare global și Covid", relatează BBC.

"Virgin Hyperloop, ca și companie, răspunde la cererea puternică a clienților pentru un sistem hyperloop bazat pe marfă și își concentrează resursele pentru a livra acest produs." Viziunea sa pe termen lung a rămas să "abordeze mobilitatea pasagerilor", a adăugat compania.

"Pe 8 noiembrie 2020, după mai mult de 400 de teste fără echipaj, firma a efectuat primul test cu un om la o viteză de 172 km/h (107 mph) la locul de testare din Las Vegas, Nevada. Cu toate acestea, în februarie 2022, compania a renunțat la planurile pentru călătorii cu rating uman și s-a concentrat în schimb asupra transportului de marfă, concediind peste o sută de angajați, reprezentând jumătate din forța sa de muncă totală. Ulterior, în luna noiembrie a aceluiași an, compania a fost de acord să renunțe la brandingul Virgin, revenind la numele Hyperloop One.

"Sistemele Hyperloop sunt menite să transporte pasageri și/sau marfă la viteze de avion la o fracțiune din costul călătoriilor cu avionul. Ele sunt proiectate să funcționeze suspendate de sisteme magnetice într-un tub vidat. Conceptul original Hyperloop propunea utilizarea unui motor electric liniar pentru a accelera și decelera o capsulă levitată cu aer printr-un tub de joasă presiune. Vehiculul ar fi alunecat în liniște la viteze de până la 1223,1 km/h (760 mph) cu turbulențe foarte reduse. Se propune ca sistemul să fie complet autonom, silențios, direct la destinație și la cerere."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.