Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Ideologul Kremlinului, ipoteză pentru atacurile la adresa lui Putin: 'Are arme nucleare, stă puternic și e un lider tradițional'

pressone.ro
Aleksandr Dughin

Vedeta TV Tucker Carlson a publicat marți un interviu cu ideologul rus Alexander Dughin, care a criticat individualismul „anglo-saxon” și a avertizat că ideile liberale occidentale vor duce la pierderea „identității umane”.

În conversația de 20 de minute cu Carlson, Dughin a susținut că liberalismul eliberează oamenii de „orice fel de identitate colectivă”. „Asta a dus la [persoane] transgender, la LGBT și la noi forme de individualism sexual. Deci, sexul este ceva opțional”, a spus el, numind stilurile de viață LGBTQ+ „nu o abatere, ci un element necesar de implementare și de victorie a acestei ideologii liberale”.

Denumit uneori în presa occidentală „creierul lui Putin” sau „Rasputinul lui Putin”, Dughin, în vârstă de 62 de ani, Dughin este un susținător deschis al invaziei în Ucraina, precum și al politicilor interne ale președintelui Vladimir Putin, care urmăresc să promoveze „valori tradiţionale”. Cu toate acestea, filozoful nu are legături oficiale cu Kremlinul și influența sa reală asupra liderului rus este supusă dezbaterilor.

Potrivit lui Dughin, pasul final „în acest proces de liberalism va însemna tocmai opționalul uman: astfel încât să vă puteți alege identitatea individuală să fie umană [sau] să nu fie umană”. „Asta are un nume: transumanism, post-umanism, singularitate, inteligență artificială”, a spus el.

În același timp, Dughin îl descrie pe Putin drept un „lider tradițional”, care „contrazice agenda progresistă globală” și apără valorile tradiționale. „Observatorii din tabăra progresistă din Occident au înțeles că de la începutul domniei sale corect, așa că această ură [față de Putin] nu este doar ceva întâmplător”, a spus el. „Cineva cu arme nucleare care să stea puternic, apărând valorile tradiționale pe care le vei aboli, cred că are o anumită bază pentru această rusofobie și ura pentru Putin.”

Contextul interviului și a afirmațiilor

În timpul interviului, despre care se spunea că a fost filmat la începutul acestui an la Moscova, Carlson a susținut că Administrația Biden a interzis cărțile lui Dughin în Statele Unite, deoarece „ideile sale sunt prea periculoase”. În timp ce Washingtonul l-a sancționat pe filosoful rus în 2015 pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina, aceste restricții nu interzic publicarea și vânzarea cărților sale, noteză Moscow Times.

Dughin este a treia figură rusă intervievată de Carlson în episoadele recente ale emisiunii sale de știri online, după Putin și antreprenorul în tehnologie Pavel Durov.

În august 2022, fata lui Dughin a fost ucisă într-un atac cu mașină-bombă pe care autoritățile ruse l-au pus pe seama Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.