Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ierusalimul fierbe: confruntări violente între palestinieni și Poliție; forțele de ordine au fost atacate cu pietre

captură youtube.com
cisiordania, israel, protest, conflict, palestinieni

Șase persoane au fost arestate în timpul celei de-a patra nopți de confruntări dintre poliție și palestinieni la Ierusalim. Poliția spune că suspecții au aruncat cu pietre și alte obiecte asupra ofițerilor de la Poarta Damascului. Tensiunile rămân mari în acest fel în capitală în timpul Ramadanului și după o serie de atacuri teroriste, relatează The Times of Israel.

Poliția a declarat că șase palestinieni au fost reținuți în timpul ciocnirilor de la intrarea Poarta Damascului în orașul vechi al Ierusalimului, marți, în timp ce palestinienii s-au adunat pentru a sărbători Ramadanul.

Suspecții au aruncat cu pietre și alte obiecte și au lansat focuri de artificii asupra ofițerilor, a spus poliția.

A fost a patra noapte la rând de încăierare la Poarta Damascului, o intrare în Cartierul Musulman al Orașului Vechi, un punct frecvent de fricțiune și locul multor atacuri teroriste din trecut. „Oricine alege să tulbure ordinea, să se revolte și să se angajeze în violențe de orice fel, dăunează în primul rând publicului larg de credincioși, comercianți și vizitatori, marea majoritate a cărora doreau să sărbătorească Ramadanul în pace și securitate, păstrând în același timp libertatea de cult”, a spus poliția într-un comunicat. „Nu vom permite acelor margini incitante și violente [ale societății] să perturbe ordinea. Facem apel la public să marcheze luna Ramadanului în mod legal, să respecte instrucțiunile poliției și să evite violența și tulburările de orice fel”, se arată în comunicat.

Separat, poliția a spus că ofițerii au dispersat o ceartă în masă care a izbucnit în zonă. Nu au fost raportați răniți.

Forțele de securitate israeliene s-au aflat pe margine după o serie de atacuri teroriste mortale care au ucis 11 persoane în Israel la sfârșitul lunii trecute. Autoritățile s-au temut și de violențe în timpul Ramadanului, adesea o perioadă de neliniște și tensiune ridicată în capitală.

Luni, opt palestinieni au fost reținuți în timpul confruntărilor de la Poarta Damascului pentru că au aruncat cu obiecte în ofițeri. Sâmbătă și duminică au fost și unele confruntări și cel puțin 14 arestări.

Ministrul de Externe, Yair Lapid, a vizitat duminică zona Porții Damascului împreună cu comisarul de poliție Kobi Shabtai, într-o vizită considerată provocatoare atât de palestinieni, cât și de unii dintre partenerii săi de coaliție.

Vezi și: Recrudescență a violenței în teritoriile ocupate între israelieni și palestinieni: Fatah anunță un 'război în tot Israelul'

Prim-ministrul Naftali Bennett a declarat marți că recentele atacuri ar trebui să servească drept semnal de alarmă și că peste 15 atacuri au fost dejucate recent.

Un raport al oficialităților de luni a precizat că forțele de securitate au arestat 14 locuitori ai Ierusalimului de Est în ultimele trei zile pentru planificarea unor atacuri sau incitarea altora să comită atacuri. Raportul a mai spus că poliția crede că poate reține confruntările la Poarta Damascului dacă rămân la scara celor două nopți anterioare.

Ministerul Apărării a declarat marți că unele restricții asupra mișcării palestinienilor din Cisiordania vor fi slăbite pentru rugăciunile pentru Ramadan, după ce recentele atacuri au ridicat perspectiva anulării gestului.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, i-a spus, marți seară, președintelui Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, într-un apel telefonic, că măsurile ar putea fi extinse în continuare dacă valul terorist nu va continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.