Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Iese la iveală adevărul despre blocul de locuinţe prăbuşit în 12 secunde în Miami: Un inginer ştia încă din 2019 că sunt probleme

abcnews.go.com
miami

Un inginer a semnalat ”pagube structurale majore” la placa de sub terasa piscinei, dar şi fisuri şi surpări în parcarea imobilului rezidenţial care s-a suprat ji în Florida, dezvăluie în ediţia de sâmbătă cotidianul The New York Times, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Patru persoane au murit, iar alte 159 erau în continuare date disppărute la două zile de surparea, joi, a clădirii de 12 etaje, situată la periferia Miami.

The New York Times citează un raport întocmit în octombrie 2019 de către un inginer, Frank Morabito, în vederea planificării unor lucrări care urmau să înceapă în curând.

Potrivit acestui document, cea mai mare parte a pagubelor a fost cauzată probabil de anii de expunere a materialelor de construcţie la atmosfera salină corozivă de pe coasta de sud a Floridei.

Frank Morabito nu evocă vreun risc al unei prăbuşiri a construciei, însă subliniază că reparaţii erau necesare şi vizau ”să menţină integritatea structurală” a clădirii, scrie NYT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.