Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Imagini apocaliptice: un oraș a fost invadat de greieri mormon / 'Când eşti în casă, parcă plouă'

M. C.
greieri

Un orăşel din statul american Nevada a fost invadat de milioane de greieri mormon (Anabrus simplex), care au acoperit casele şi drumurile şi au îngreunat chiar şi accesul în spital, informează AFP, relatează Agerpres.

Fenomenul, care nu este neobişnuit, potrivit experţilor, durează de câteva zile şi îi deconcertează pe cei 20.600 de locuitori din Elko. "Ne simţim complet invadaţi", a declarat o localnică pe nume Colette Reynolds pentru CBS. "Când eşti în casă, parcă plouă", a povestit ea.

Insectele au complicat chiar şi accesul în spital. "Doar pentru a permite accesul pacienţilor în spital a trebuit să postăm afară oameni cu suflante pentru frunze şi cu mături", a explicat Steve Burrows de la Northeastern Nevada Regional Hospital pentru local KSL TV. "La un moment dat, a trebuit chiar să transformăm un tractor în plug de zăpadă pentru a împinge grămezile de greieri".

Potrivit lui Jeff Knight, entomolog la Departamentul de Agricultură din Nevada, astfel de roiuri de greieri mormon nu sunt neobişnuite în regiune, ci pur şi simplu sunt mai vizibile pe măsură ce zonele sălbatice sunt luate în stăpânire de oameni. Spre dezamăgirea locuitorilor din Elko, există puţine opţiuni pentru a scăpa de insecte. "Există opţiunea pesticidelor, dacă oamenii vor să se implice (...) şi există opţiunea de a tolera (trecerea insectelor, n.r.) şi probabil vor sfârşi prin a pleca", a detaliat Jeff Knight la CBS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.