Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini rare cu mai multe capre negre pe un versant din Parcul Național Retezat

Capră și ied

Imaginile rare cu o turmă de capre negre au fost surprinse de unul dintre angajații Romsilva. În imagini apar numeroase animale care se hrănesc și aleargă pe un versant stâncos, anunță MEDIAFAX.

Un angajat Romsilva, compania care administrează Parcul Național Retezat, a filmat caprele care se află pe un versant stâncos.

„Imagini extraordinare cu un ciopor de capre negre în Parcul Național Retezat, într-o filmare realizată de colegul nostru Alin Dajulesc. Având musculatura dezvoltată și copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

Potrivit specialiștilor Romsilva, caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, jumătate fiind în zone de protecție.

În parc trăiesc 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. De asemenea, în păduri sunt numeroase specii, precum ursul, lupul, râsul, cerbul, căprioara și mistrețul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.