Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Imagini șocante: Momentul în care locuitorii din Shanghai ies din lockdown

Radu Pop
YouTube
Shanghai

Zgârie-norii s-au luminat, drumurile s-au umplut de trafic, iar tinerii au băut și au dansat pe străzi în timp ce focuri de artificii au bubuit deasupra  capetelor lor. Metropola Shanghai, cu o populație de 25 de milioane de locuitori, cea mai mare aglomerare urbană chineză, a sărbătorit miercuri cu o explozie de viață ridicarea lockdown-ului infernal impus de autorități în oraș.

Carantina severă impusă în Shanghai după reapariția cazurilor de COVID-19 a provocat o penurie de alimente și a întârziat îngrijirea medicală pentru pacienții aflați în situații de urgență. Copiii mici au fost separați de părinți. Bătrânii au fost izolați forțat și locuitorii au fost obligați să-și predea cheile pentru a le fi dezinfectate casele.

Începând de miercuri dimineață, majoritatea celor 25 de milioane de locuitori ai orașului sunt liberi să-și părăsească locuințele, să meargă la magazine și clădirile de birouri se pot redeschide, mașinile revin pe străzi, iar metroul și autobuzele își reiau serviciile.

„O dramă s-a încheiat și nimeni nu a venit să explice, nimeni nu și-a cerut scuze pentru viețile care au fost insultate, rănite și pierdute și nimeni nu a fost tras la răspundere”, a scris un rezident din Shanghai într-o postarepe WeChat, o platformă de socializare chineză. Postarea a fost cenzurată ulterior.

Imaginile de la ridicarea lockdown-ului sunt șocante:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.