Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini spectaculoase - 'Adevărații unicorni', în pădurile în Caraș-Severin

cerb

În lunile noiembrie-decembrie, căpriorii își leapădă podoaba. Dacă cerbul lopătar și cerbul comun trebuie să ia măsuri rapide de rupere a celui de-al doilea corn, la căderea primului, căpriorul se poate plimba mult timp cu un singur corn, așa cum a fost surprins de cei ce la Asociația Wild Caraș, anunță MEDIAFAX.

„De la „adevărații unicorni”, trecem la cei de sezon. În perioada noiembrie-decembrie, căpriorii își leapădă podoaba. Spre deosebire de frații lor mai mari, cerbul lopătar și cerbul comun la care căderea unui corn îi obligă la măsuri rapide de rupere a celui de-al doilea corn, deoarece greutatea mare a cornului le trage capul într-o parte, căpriorul se poate plimba „relaxat” câteva săptămâni cu un corn”, scriu reprezentanții Asociației Wild Caraș-Severin.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

Aceștia au surprins în imagini un căprior cu un singur corn.

„Noile cornițe vor crește învelite într-o blăniță cu păr scurt, puternic vascularizată care va ajuta la creșterea rapidă a noilor cornițe”, spun cei de la Asociația Wild.

Un astfel de proces se încheie în perioada februarie-martie, când coarnele căpriorului se osifică, pielea va începe să se usuce și va fi îndepărtată de căprior prin frecare de arbuști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.