Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini teribile: O barjă s-a scufundat, 22 de oameni au murit, alți 53 sunt de negăsit

barja nava india ciclonul tauktae

Marina indiană a recuperat 22 de cadavre ale membrilor echipajului unei barje care s-a scufundat în largul oraşului Mumbai după ce ciclonul Tauktae a lovit coasta de vest a ţării, au anunţat miercuri autorităţile, relatează DPA şi Reuters.

Barja, deţinută de compania de stat Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), avea la bord 261 de persoane când s-a scufundat în zona unui zăcământ petrolier (Bombay High) din larg, luni seara, scrie Agerpres.ro.

''Continuă căutările altor 53 de persoane date dispărute. Marina a salvat 186 de persoane aflate pe barjă în condiţii dificile constând în ape agitate şi vreme extremă'', a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt al marinei indiene, Vivek Madhwal.

Se preconizează că numărul victimelor va creşte odată cu intensificarea operaţiunilor marinei indiene de căutare şi salvare, în cadrul cărora au fost desfăşurate nave şi elicoptere.

''Barja se scufunda, aşa că a trebuit să sărim cu toţii în mare. Cred că am stat în mare, în cursul nopţii, aproape zece ore înainte de a fi salvat de marină", a declarat pentru postul NDTV un supravieţuitor.

Potrivit ONGC, barja transporta personal specializat în foraje în larg în momentul în care a fost surprinsă de furtună.

Tauktae, cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea în ultimele două decenii, fiind însoţit de viteze ale vântului de până la 200 de kilometri la oră şi de ploi abundente, a lovit statul Gujarat luni seară.

Valurile au atins o înălţime de până la 7,6 metri, potrivit Reuters.

Cel puţin 40 de persoane au murit în timpul furtunii în Gujarat, învecinat cu statul Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, precum şi statele Goa, Karnataka şi Kerala, potrivit DPA. Numărul deceselor înregistrate în urma trecerii ciclonului peste statele Maharashtra şi Gujarat se ridică la 61, conform Reuters.

Circa 16.500 de locuinţe au fost avariate în Gujarat unde furtuna a condus la evacuarea a peste 200.000 de persoane.

Numeroşi stâlpi de înaltă tensiune şi arbori au fost doborâţi de intemperii, iar peste 600 de drumuri au fost blocate.

Furtuna a accentuat presiunea asupra autorităţilor în contextul în care India se luptă cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi a deceselor asociate COVID-19, în timp ce spitalele se confruntă cu o lipsă de paturi şi oxigen.

Ciclonul a avut efecte şi asupra faunei sălbatice - aproximativ 18 lei din rezervaţii au fost daţi dispăruţi.

Premierul Narendra Modi, care a survolat statul Gujarat, a anunţat acordarea unui ajutor financiar în valoare de 10 miliarde de rupii (731 milioane de euro).

Gujarat, unul dintre statele cele mai afectate de al doilea val de infecţii cu noul coronavirus, îşi va relua joi campania de vaccinare a populaţiei, după ce aceasta a fost suspendată timp de trei zile din cauza ciclonului, a declarat pentru Reuters Jai Prakash Shivahare, un înalt responsabil sanitar din acest stat.

Intensitatea ciclonului Tauktae a scăzut după ce fenomenul a atins zona de uscat şi, potrivit prognozelor meteorologice, va continua să se diminueze pe parcursul zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.