Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO În plin conflict, Ungaria aruncă mănușa Bruxellesului: Face publice contractele sale pentru achiziţionarea de vaccinuri şi cere ca UE să procedeze la fel

MTI
Viktor Orban

Guvernul Ungariei va face publice în termen de o zi contractele sale pentru achiziţionarea de vaccinuri rusesc Sputnik V şi chinezesc Sinopharm, şi îndeamnă Uniunea Europeană (UE) să permită la rândul său publicarea contractelor încheiate de Comisia Europeană, a declarat, joi, Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, informează MTI.

Bruxellesul a "interzis" publicarea acelor contracte, a spus Gulyas în timpul unei conferinţe de presă. Şeful de cabinet al lui Viktor Orban a adăugat că i-a solicitat "comisarului responsabil" să le permită statelor membre să facă publice şi contractele UE pentru achiziţia de vaccinuri.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

În ceea ce priveşte programul de vaccinare al Ungariei, Gulyas a spus că "executivul ungar va putea să asigure vaccinarea tuturor în prima jumătate a anului" şi din acest motiv va comanda vaccinuri pentru a doua parte a anului doar "dacă va fi absolut necesar". Vaccinurile contractate până acum vor fi suficiente pentru a imuniza de 1,5 ori mai mulţi oameni decât întreaga populaţie a Ungariei, a afirmat el.

"Am ordonat ca tot ce a fost programat să sosească în prima jumătate a anului şi am transmis ca unele doze de vaccin să fie livrate abia în a doua jumătate a anului, în special către sfârşitul anului", a spus el, adăugând că afirmaţiile Comisiei Europene în această problemă sunt "neadevărate şi din acest motiv inacceptabile".

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’

Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului, cum ar fi Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Republica Cehă şi Slovacia au comandat şi ele vaccinul din Rusia.

Preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a sfătuit luni ţările membre ale UE să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, invocând date insuficiente pentru moment despre persoanele vaccinate.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Avem 30 de ani de socialism cu față umană, ni se trage problema, de la Iliescu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.