Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO În pline acuzații legate de un blat PNL - PSD, liberalul Ilie Bolojan este la Buzău ca să îl susțină pe primarul PSD la un referendum local

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, a venit, miercuri, la Buzău pentru a susţine referendumul prin care primarul Constantin Toma (PSD) încearcă să alipească localitatea sa natală, Ţinteşti, de municipiul Buzău.

Bolojan a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a venit la Buzău pentru a susţine referendumul din trei motive: pentru că, personal, crede în acest proiect, din respect pentru cetăţenii Buzăului şi din respect şi prietenie pentru primarul Toma.

Citește și: Ionuț Moșteanu ATACĂ PSD: Ciolacu s-a încurcat în declarații care au ZĂPĂCIT votanții. Mâine citim moțiunea

Totodată, Bolojan a dezvăluit greşelile pe care el, personal, le-a făcut în urmă cu 5 ani, atunci când a organizat un referendum prin care a încercat alipirea comunei Sânmartin de municipiul Oradea, al cărui primar era la acea vreme.

"Greşeala mea, de fapt, a fost pe două componente: pe de-o parte pentru că m-am concentrat să demontez în comuna respectivă toate fake-urile pe care le aruncau «oamenii de bine» acolo, cum că se vor mări impozitele, că oamenii nu vor mai putea creşte animalele. M-am concentrat şi am făcut toată campania din casă în casă în comuna respectivă şi am făcut o eroare, nu m-am concentrat pe reşedinţa de judeţ, să-i îndemn pe oameni să meargă la vot. Am neglijat oraşul. În municipiul Buzău, problema nu va fi votul, ci prezenţa, mobilizarea care este vitală. Am avut 53.000 de persoane care au votat şi-mi trebuiau prezenţi 56.000 de oameni. 99 la sută au votat «da», dar referendumul nu a fost validat. Ştiu ce am păţit pentru că am jucat acum 5 ani în acest film şi am zis cu toată corectitudinea, fără vreun interes, fără chestiuni politice sau personale, merită sa fac acest lucru, să vin la Buzău, să susţin referendumul", a declarat Ilie Bolojan.

Citește și: SURSE Prezența parlamentarilor PSD la ședința în care s-ar putea citi moțiunea e FACULTATIVĂ

Ilie Bolojan va fi prezent, miercuri seara, alături de primarul Buzăului, Constantin Toma, la o dezbatere publică pe tema referendumului, într-unul dintre cele mai mari parcuri din oraş.

Referendumul prin care se încearcă unirea Buzăului cu Ţinteştiul va avea loc în 26 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.