Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Încă o lecție dată de ortodocși, de Florii! Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieteanul: 'Un argument pentru ceea ce se numeşte relaxarea liturgică'

varlaam ploiesteanul

Participarea "atât de numeroasă şi atât de cuminte, atât de disciplinată" a credincioşilor la Sfânta Liturghie oficiată în Duminica Floriilor la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale reprezintă "un argument" pentru "relaxarea liturgică" în această perioadă, le-a transmis Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul celor prezenţi la serviciul religios din Colina Bucuriei.

"Ne-a bucurat prezenţa dumneavoastră atât de numeroasă şi atât de cuminte, atât de disciplinată ca întotdeauna şi sunt convins că imaginile acestea surprinse astăzi aici sunt un argument pentru ceea ce se numeşte relaxarea liturgică în această perioadă a serilor în care creştinii obişnuiesc să se adune la biserică pentru Slujba Deniilor şi mai ales pentru Noaptea Slăvitei Învieri. Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul României, slujbele de Denii se vor desfăşura aici. Aşa că prezenţa (...) este liberă, desigur cu purtarea măştii şi a respectării distanţei. Dar, în rest, puteţi umple această Colină a Bucuriei în fiecare seară, iar noi, slujitorii Sfintei Catedrale, vă aşteptăm cu multă căldură şi multă bucurie şi frăţietate", a spus ierarhul.

Citește și: Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul: Duminica Floriilor ne aminteşte de primirea lui Hristos în Ierusalim

Înaintea Sfintei Liturghii, duminică dimineaţă, la Catedrala Patriarhală, a fost oficiată slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic, ulterior, acestea, împreună cu iconiţe şi pacheţele cu anafură, fiind împărţite la "Baldachinul Sfinţilor" credincioşilor prezenţi.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc, duminică, Floriile.

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis recent un set de recomandări privind modul în care se vor organiza slujbele în perioada 24 aprilie - 7 mai. Sunt incluse detalii privind procesiunile de Florii, Deniile, sosirea Luminii Sfinte de la Ierusalim şi Slujba Învierii, dar şi referitoare la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Slujbele din perioada Sărbătorilor Pascale pot fi oficiate, în funcţie de numărul credincioşilor, în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.