Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incendii de vegetație în vestul Canadei: 'Prea devreme' pentru a spune dacă vârful fenomenului a fost atins

stirileprotv.ro
incendiu flacari foc

Incendiile de vegetaţie, stimulate de o vreme rămasă caldă şi uscată, au continuat să facă ravagii în provincia Alberta din vestul Canadei, unde este "prea devreme" pentru a spune dacă vârful fenomenului a fost atins, potrivit echipelor de intervenţie locale, informează AFP.

Peste 521.000 de hectare au fost deja devastate în această provincie canadiană, unde 88 de focare erau încă active duminică seară, comparativ cu 76 în ziua de joi şi din care 27 sunt în continuare necontrolate, potrivit Agerpres.

În nordul provinciei Alberta, riscul de incendiu "a devenit din nou extrem", potrivit autorităţilor locale.

Este "prea devreme pentru a spune dacă vârful acestei situaţii a fost atins", au declarat membri ai echipelor de intervenţie, întrucât temperaturi ridicate şi condiţii meteorologice călduroase şi uscate sunt prognozate pentru alte câteva zile.

De sâmbătă seară, mai multe ordine de evacuare au fost emise în nordul şi centrul provinciei Alberta, care vizau aproape 3.000 de persoane. În total, peste 19.000 de locuitori ai acestei provincii sunt în continuare evacuaţi.

La faţa locului, peste 1.500 de pompieri locali, ajutaţi de 800 de pompieri veniţi din alte provincii ale Canadei şi din Statele Unite, se luptă cu flăcările. La operaţiuni participă şi 300 de militari din forţele armate canadiene.

De câţiva ani, vestul Canadei se confruntă în mod repetat cu evenimente meteorologice extreme, a căror intensitate şi frecvenţă sunt accentuate de schimbările climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.