Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incendii devastatoare în Algeria: Cel puţin 43 de oameni au murit

globalgreenews.com
incendiu

Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile uriaşe care au devastat în ultimele zile zone forestiere şi urbane din nord-estul Algeriei, potrivit unui nou bilanţ furnizat luni de jandarmeria naţională, informează AFP.

Jandarmeria, citată de radioul algerian, a anunţat, de asemenea, arestarea a 13 persoane suspectate de implicare în aceste incendii criminale, care s-au soldat, de asemenea, cu circa 200 de răniţi, mulţi dintre ei cu arsuri grave, potrivit Agerpres.

Un bilanţ anterior anunţa că 38 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile care au afectat 14 guvernorate, în special provincia El Tarf, situată în extremitatea nord-estică a ţării, în apropiere de graniţa cu Tunisia.

Comandamentul jandarmeriei naţionale a precizat că "procesul de identificare a cadavrelor continuă", sugerând că bilanţul ar putea creşte în continuare.

Treisprezece persoane suspectate de implicare în incendiile recente au fost arestate, potrivit aceleiaşi surse.

Protecţia civilă a anunţat că în 24 de ore (de sâmbătă până duminică), 31 de incendii au fost stinse în diferite regiuni din Algeria.

În fiecare vară, nordul ţării este afectat de incendii de pădure însă acest fenomen se agravează de la an la an sub efectul schimbărilor climatice, care au ca rezultat secete şi valuri de căldură.

Experţii au atras atenţia, de asemenea, asupra unor deficienţe ale sistemului de stingere a incendiilor, cum ar fi lipsa avioanelor de stins incendii şi o gestionare deficitară a pădurilor.

Sâmbătă, un expert a declarat pentru AFP că aproximativ 10.000 de hectare, adică peste 10% din suprafaţa Parcului Naţional El Kala (PNEK) din nord-estul Algeriei, clasificat de UNESCO drept rezervaţie a biosferei, au fost distruse de incendiile recente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.