Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiile de pădure au făcut ravagii în Ucraina: Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite

www.cnn.com
incendiu California

Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite în incendiile de pădure izbucnite aproape de linia de front cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile de la Kiev, potrivit AFP.

Amplificate de condiţiile meteorologice ''extrem de dificile'' - vreme uscată şi rafale de vânt -, aproape 150 de incendii s-au declanşat miercuri în regiunea Luhansk, devastând în total peste 9.000 de hectare, a precizat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

Peste 80 de incendii au fost stinse, dar aproape 1.200 de pompieri, salvatori, militari şi poliţişti continuau joi să se lupte cu flăcările, potrivit aceleiaşi surse.

Două avioane-bombardier cu apă şi două elicoptere au fost mobilizate la faţa locului. Incendiile au avariat circa 250 de case din opt localităţi, iar 120 de persoane au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele.

Autorităţile ucrainene au închis în acelaşi timp unicul punct de trecere dintre teritoriile separatiste şi zona controlată de Kiev în regiunea Luhansk, incendiul provocând detonarea minelor din apropierea acestui loc, au anunţat autorităţile locale pe Facebook.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Ucraina a fost afectată anul acesta de mai multe valuri de caniculă şi de secetă, care ar fi putut favoriza izbucnirea unor astfel de incendii, devenite mai dificil de ţinut sub control.

În septembrie, incendiile au provocat decesul unui soldat în regiunea Luhansk. Cu două luni în urmă, în aceeaşi regiune, cinci persoane au murit şi circa 30 au fost rănite în incendii gigantice de pădure.

Modelele ştiinţifice preconizează că modificările climatice vor atrage după sine valuri de caniculă, furtuni, dar şi incendii de vegetaţie din ce în ce mai frecvente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.