Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incendiu într-un centru comercial: Cel puțin nouă persoane au murit, mai mulți oameni au rămas în interiorul clădirii, în Pakistan

UPDATE 25 noiembrie, ora 11:40

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 35 au fost rănite sâmbătă într-un incendiu care a devastat parţial un centru comercial din Karachi (sud), au anunţat autorităţile din capitala economică a Pakistanului.

"Salvatorii noştri au retras 11 corpuri" de sub dărâmături, a declarat pentru AFP Shahid Hussain, purtător de cuvânt al organizaţiei Chippa, care efectuează servicii de salvare.

El a indicat că 35 de persoane au fost rănite, dintre care şapte sunt în stare gravă. "Cel puţin 40 de persoane au putut fi salvate", a precizat acesta.

Shabbir Alli, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii regional, a confirmat bilanţul respectiv.

Incendiul s-a declanşat la etajul patru al acestui centru comercial cu şase etaje din Karachi.

Hussain a indicat că focul s-a declanşat în urma unui scurtcircuit la un generator şi a cuprins rapid două etaje ale centrului comercial.

Incendiile sunt frecvente în Pakistan, unde măsurile de stingere a incendiilor şi normele de construcţie a clădirilor şi aplicarea lasă mult de dorit.

Cel puţin 250 de angajaţi ai unei fabrici de textile au murit într-un incendiu în 2012 în Baldia Town, la vest de Karachi. Clădirea nu era prevăzută cu ieşiri de urgenţă, aminteşte AFP.

Știrea inițială

Un incendiu a cuprins sâmbătă un centru comercial din orașul Karachi, din sudul Pakistanului, provocând moartea a cel puțin nouă persoane, au anunțat sâmbătă oficiali și presa locală, citați de Reuters.

Postul de televiziune Geo News a informat că incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineții la un centru comercial cu mai multe etaje și că pompierii au salvat aproximativ 50 de persoane, dar că mai mulți oameni au rămas în interiorul clădirii, scrie mediafax.ro.

Primarul din Karachi, Murtaza Wahab Siddiqui, a confirmat într-o postare pe platforma X că cel puțin nouă cadavre au fost transferate la spitale locale în urma incendiului.

„Procesul de căutare continuă”, a adăugat el.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Geo News a relatat că mai multe persoane rănite în incendiu au fost transportate la spital.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.