Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Incendiu PUTERNIC în Franța: pompierii se chinuie să lichideze flăcările

ISU Bucuresti-Ilfov
pompieri incendiu

Circa 1.500 de hectare de vegetaţie au fost devastate de incendiile care au izbucnit sâmbătă seară în Corsica, unde pompierii se aflau luni dimineaţă în alertă pentru a ţine sub control principalul focar, potrivit AFP, informează Agerpres.

Citește și: OFICIAL: referendumul din Republica Moldova a fost VALIDAT

Principalul incendiu, în regiunea Calenzana, din nord-vestul insulei franceze, a distrus 1.200 de hectare de vegetaţie sâmbătă şi duminică.

În noaptea de duminică spre luni, ''situaţia nu a evoluat'', a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Serviciului de stingere a incendiilor din departamentul Haute-Corse. "Acum vrem să evităm ca focul să ajungă în pădurea Bonifato", a mai spus acesta.

Într-un interval de 24 de ore, 15 incendii au fost înregistrate în Corse-du-Sud şi 33 în Haute-Corse, cele două departamente ale insulei din Mediterana. Focul a fost înteţit de vântul care a suflat cu viteze de până la 90 kilometri pe oră.

În acest stadiu, jandarmeria a deschis trei anchete în Corse-du-Sud şi cinci în Haute-Corse, prima ipoteză fiind cauze accidentale sau incendii de mirişte scăpate de sub control, potrivit jandarmilor.

În cazul incendiului principal, cel din Calenzana, ipoteza unei incendieri accidentale nu este respinsă, însă autorităţile rămân prudente.

Luni dimineaţă, salvatorii se pregăteau să ajungă cu elicopterele la focarele încă active. Vântul a scăzut în intensitate luni, dar au mai rămas încă ''rafale importante'', potrivit pompierilor.

Météofrance a emis un nou cod galben de ''vânt puternic'' în regiunea Corsica pentru luni dimineaţă.

Într-o intervenţie luni, la France Info, prefectul insulei Corsica, Josiane Chevalier, a estimat că ''ar fi nevoie de mai multe mijloace de transport aeriene pentru următoarele zile''.

Aceasta a criticat ''persoanele imprudente şi iresponsabile'', care ''chiar şi duminică, când nimeni nu mai putea ignora incendiile, continuau să dea foc la numeroase lucruri''.

Prefectul a emis un ordin care interzice utilizarea focului deschis pe toată insula până la noi dispoziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.