Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incendiul care a cuprins Parcul Naţional Yosemite se extinde

www.cnn.com
incendiu California

Incendiul Washburn, activ în Parcul Naţional Yosemite, una dintre cele mai populare arii protejate din Statele Unite, s-a extins cu peste 50% în noaptea de sâmbătă spre duminică, cuprinzând 703 acri (284 de hectare), informează agenţia Xinhua.

Conform datelor publicate sâmbătă după-amiază de InciWeb, un sistem inter-agenţii de gestionare a informaţiilor cu privire la incidente cu grad de risc din Statele Unite, incendiul care este activ în apropierea zonei inferioare din Mariposa Grove ardea necontrolat.

Sute de pompieri intervin, de la sol şi pe calea aerului, pentru stingerea flăcărilor care mistuie parcul ce găzduieşte sequoia uriaşi milenari, potrivit Agerpres.

Regiunea Mariposa Grove a fost închisă joi după izbucnirea incendiului, iar sâmbătă au fost evacuate două tabere din apropiere, însă alte zone ale parcului au rămas deschise.

Autorităţile din Parcul Yosemite i-au avertizat pe turiştii care vizitează în acest weekend celebra arie naturală situată în California să fie pregătiţi pentru întârzieri mari la punctele de acces, precum şi pentru condiţii de fum şi de calitate slabă a aerului.

Vestul Statelor Unite a fost devastat în ultimii ani de incendii de vegetaţie, exacerbate de condiţiile de secetă asociate schimbărilor climatice. Numai în statul California, peste 2,5 milioane de acri au fost distruşi anul trecut în urma a aproape 9.000 de incendii, potrivit Departamentului pentru Silvicultură şi Protecţia la Incendii din California.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.