Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Incredibil ce s-a descoperit în pușcăria în care directorul și-a strâns de gât o subalternă

Horia Chiș

Controalele efectuate la Penitenciarul Baia Mare în urma acuzaţiilor de agresiune aduse de o angajată la adresa directorului, Horia Chiș, arată deficienţe şi în plan managerial, a informat, luni, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.

"S-au conturat deficienţe în planurile verificate, inclusiv pe linia activităţii manageriale a directorului unităţii, ANP fiind în ultimele faze procedurale privind măsurile legale care se impun. (...) Investigarea elementului central al sesizării, respectiv acuzaţia de agresiune fizică e atributul organelor de cercetare penală, care au deschis dosar în acest caz, şi, evident, întreg materialul de control, cât şi declaraţiile, documentele pe care acesta se bazează vor fi înaintate Parchetului competent", a precizat Dan Halchin, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că are "toleranţă zero" în orice situaţie de încălcare a legislaţiei penale sau a Codului deontologic.

În luna iunie, ANP a fost sesizată cu privire la un caz de agresiune asupra unei angajate a Penitenciarului Baia Mare, produsă în biroul directorului unităţii.

"Imediat am dat dispoziţie de a fi iniţiat un dialog instituţional cu persoana în cauză, pentru a stabili dacă sesizarea este veridică, întrucât a fost transmisă de pe un email obişnuit, nu de pe cel de serviciu. Constatând că acuzaţia este asumată şi destul de gravă, am dispus o misiune de control inopinat la Penitenciarul Baia Mare, care s-a derulat pe 5 şi 6 iulie. S-au audiat persoanele implicate şi alţi colegi care ar fi putut să contribuie la aflarea adevărului", a explicat Dan Halchin.

Potrivit acestuia, din materialul întocmit a rezultat că verificările trebuie aprofundate, cu atât mai mult cu cât elemente noi au fost evidenţiate în cadrul unui material jurnalistic. Prin urmare s-a dispus cu celeritate o nouă verificare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.