Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO INCREDIBIL cu David Popovici: A crezut că s-a terminat cursa și a ratat calificarea în finala de la Europene

David Popovici

Un episod extrem de rar în înotul mondial de mare performanță l-a avut în centru pe David Popovici! Copilul-fenomen al înotului românesc a ratat calificarea în proba de 400 de metri liber dintr-un motiv uluitor: Popovici s-a oprit din cursă la Europenele de la Kazan, Rusia, cu 50 de metri înainte de încheierea ei.

Pentru că la Europenele din Kazan bazinele de înot au numai 25 de metri lungime, Popovici s-a oprit după ce a parcurs 14 bazine din cele 16 pentru acoperirea distanței de 400 de metri. Sportivul era lider detașat când a crezut că s-a terminat cursa, numai că a avut surpriză să constate că mai are două bazine. A reintrat în competiție, dar nu a putut remonta distanța luată de adversar.

"David Popovici şi-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu ”stop” neprevăzut. David a condus detaşat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Şi-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală. O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum şi încă învaţă, de la o cursă la alta. Şi învaţă repede! Cândva, ne vom aminti amuzaţi că în cariera unui mare sportiv se întâmplă şi mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 şi 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!", a scris FC Dinamo pe Facebook.

Pe de altă parte, Robert Glinţă s-a calificat, marţi, în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m), cu al şaselea timp din semifinale, 23 sec 13/100.

Glinţă fusese al şaselea şi în seriile desfăşurate în cursul dimineţii, cronometrat în 23 sec 23/100. Finala este programată miercuri, de la ora 17:35 (ora României).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.