Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎNGRIJOAREA lui Vladimir Putin: 'Devin tot mai turbulente. Orice alte căi vor duce la haos' - La fel ca Klaus Iohannis, liderul rus citește de pe prompter

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Procesele geopolitice devin tot mai turbulente în lume, în ciuda unor semnale pozitive, iar erodarea dreptului internaţional continuă, a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un mesaj video adresat participanţilor la Conferinţa privind Securitatea Internaţională de la Moscova, postat miercuri pe site-ul Kremlinului, relatează versiunea în engleză a agenţiei ruse de presă TASS. Mesajul video postat de Kremlin îl arată pe Putin când citește de pe prompter, așa cum obișnuiește și Klaus Iohannis.

"Din păcate, procesele geopolitice devin tot mai turbulente, în ciuda unor semnale pozitive izolate. Erodarea dreptului internaţional continuă de asemenea. Încercările de a folosi forţa pentru promovarea intereselor proprii şi întărirea securităţii proprii în detrimentul securităţii altora continuă neabătute", a spus liderul rus.

Soluţia la cele mai importante chestiuni de pe agenda militară şi politică de astăzi şi căutarea productivă a unor răspunsuri comune la provocări comune sunt cruciale pentru "consolidarea securităţii în lume şi pentru dezvoltarea sustenabilă", a afirmat Putin, scrie agerpres.ro.

"Conflictele armate regionale, riscurile proliferării armelor de distrugere în masă, activitatea grupurilor criminale transfrontaliere, traficul de droguri şi infractorii cibernetici sunt motive de mare îngrijorare", a mai declarat liderul de la Kremlin.

"Terorismul internaţional continuă să reprezinte o ameninţare specială", a evidenţiat Putin, potrivit TASS.

Amploarea şi natura globală a acestor provocări necesită ca toate statele să îşi adune eforturile, iar această activitate colectivă trebuie să se bazeze pe dreptul internaţional şi pe obiectivele şi principiile Cartei ONU, a declarat el.

"Orice reguli noi trebuie formulate sub auspiciile ONU. Orice alte căi vor duce la haos şi impredictibilitate", a subliniat Putin.

De la crearea sa, ONU a fost şi rămâne baza sistemului de relaţii internaţionale, iar obiectivul principal al acestei organizaţii cu autoritate şi recunoscută internaţional este "de a preveni un conflict global, un nou război mondial", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.