Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Înotul în piscină în vreme de coronavirus, sigur dacă apa e tratată cu clor

piscina

Piscinele publice, cât şi cele de acasă trebuie să aibă apa tratată cu clor: 0,5mg/l. Cei care au piscină acasă se pot considera mai în siguranță, dar trebuie să știe că apa trebuie tratată la fel. Virusul poate fi găsit pe marginea piscinei de la spa, pe culoare, la vestiare, dar nu în apa tratată, anunță MEDIAFAX.

Mersul la piscină nu reprezintă un pericol dacă oamenii păstrează distanţa, poartă mască în incinta complexului de piscine şi se dezinfectează frecvent.

Administraţia spa-ului este nevoită să respecte măsurile de rigoare, ca vizitatorii să se poată relaxa fără a avea stresul că ar putea să ia virusul SARS-CoV-2 din apă.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Ludovic Orban anunță MĂRIRI de salarii în DSP-uri și detașări fără voia medicilor .

Răzvan Olaru, inginer în tratarea apei, explică faptul că virusul nu supraviețuiește în apă, dacă aceasta este tratată corespunzător.

„Virusul nu supravieţuieşte în apă, dacă apa piscinei este tratată şi filtrată corespunzator. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare impune un anumit nivel de clor în apă, 0,5 mg/l minim care este suficient pentru a distruge virusul Covid-19. Există riscul ca mulţi administratori de piscine sau persoane private să supra clorineze apa din piscină ceea ce nu recomandăm pentru că putem crea alte probleme cum ar fi iritaţii ale ochilor, ale pielii. Riscul este la spaţiile comune, cum ar fi la vestiare, la recepţie, pe holuri, acolo trebuie avut grijă şi distanţarea socială să se menţină, purtarea măştii, spalatul pe mâini“, a declarat Olaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.