Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Interviu eveniment - Fostul șef al Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova: 'Executarea mea publică i-a redus la tăcere pe mulți procurori'

deschide.md
viorel morari

Procurorul Viorel Morari, fostul şef al Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, a fost în ultimele luni o adevărată ţintă a regimului pro-rus de la Chişinău. Supendat din funcţie, arestat, eliberat, scos de sub urmărire penală, Morari prezintă situaţia sa şi situaţia sistemului de justiţie de peste Prut, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO.

În interviu, Viorel Morari dezvăluie opiniei publice din România informaţii din culisele puterii de la Chişinău, lansând acuzaţii dure la adresa preşedintelui Igor Dodon şi a procurorului general Alexandr Stoianoglo.

"Procurorul General, numit la 28 noiembrie 2019, nu denotă profesionalism, independență și imparțialitate, dar mediocritate, servilism și nihilism în domeniul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. (...) Consider că, fără ajutorul extern, Republica Moldova nu va putea eradica fenomenul corupției și nu va putea curăța sistemul justiției, menținându-ne într-o zonă gri a etapei de tranziție.

Am fost înlăturat pentru a putea stopa investigarea mai multor dosare penale de rezonanță, inclusiv, cauza privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. (...)  „Executarea” mea publică i-a demoralizat și i-a redus la tăcere pe mulți procurori din Republica Moldova, asta și a fost una din mizele lui Stoianoglo", afirmă procurorul Viorel Morari, în interviul pentru STIRIPESURSE.RO.

Zilele trecute, procurorii au închis unul dintre dosarele fabricate pe numele lui Viorel Morari, din lipsă de probe.

Interviul integral cu procurorul Viorel Morari, fost şef al Procuraturii Anticorupţie, va fi publicat luni, de la ora 18.00!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.