Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Inundaţii violente în Paraguay: Cel puţin trei morţi şi pagube materiale semnificative

Operation World
Paraguay

Cel puţin trei persoane au murit, între care o fetiţă, şi pagubele materiale semnificative au fost înregistrate în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore în Paraguay, potrivit echipelor de salvare şi autorităţilor locale, relatează joi EFE.

Ploile abundente însoţite de vânturi puternice au afectat mai multe zone ale ţării, mai ales capitala Asuncion, care a fost inundată de o revărsare de ape în noaptea de marţi spre miercuri.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani şi-a pierdut viaţa în oraşul San Lorenzo, în departamentul Central, în urma prăbuşirii unui perete al casei sale, potrivit Agerpres.

Poliţia a confirmat şi că o fetiţă de doi ani a murit după ce a fost luată de ape în Ciudad de Este, la 300 de kilometri de Asuncion.

Un bărbat de 50 de ani, a treia victimă confirmată, s-a înecat în apele umflate ale unui râu din localitatea Villeta, situată la circa 27 de kilometri de capitala acestei ţări sud-americane.

Numeroase clădiri, şcoli şi centre sanitare din diverse localităţi au fost avariate, multe dintre acoperişuri fiind smulse de vânturile puternice.

O sursă din Secretariatul Naţional de Urgenţă (SEN) a declarat că au fost primite informaţii privind pagube semnificative produse în departamentele San Pedro, Concepción şi Central.

Ministrul interimar al SEN, Miguel Kurita, a declarat pentru postul ABC că familiile vulnerabile au fost cele care au avut cel mai mult de suferit.

Serviciul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a informat că un "sistem de furtuni" a lovit centrul, sudul şi estul ţării, în care se află capitala Asuncion, unde mai multe străzi au fost inundate.

Potrivit acestei entităţi, ploile abundente au făcut ca în aproximativ 20 de minute să se acumuleze "peste 50 de milimetri" de precipitaţii în mai multe oraşe din departamentul Central.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.