Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Inundaţii violente în sud-estul Braziliei: Zece oameni au murit

News.ro
inundatii

Zece persoane au murit duminică şi luni în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor care s-au produs în statul Minas Gerais din sud-estul Braziliei, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de AFP.

Oficialii brazilieni au avertizat în legătură cu riscul de producere a unor noi inundaţii catastrofale în acest stat îndoliat deja sâmbătă după prăbuşirea spectaculoasă a unei faleze, care a provocat moartea a 10 persoane prezente la bordul unei ambarcaţiuni aflate pe un lac turistic, potrivit Agerpres.

Ultimele zece victime au pierit în urma inundaţiilor şi a unor alunecări de teren, a precizat Agenţia de coordonare a apărării civile din Minas Gerais.

Printre ele s-au aflat cinci membri ai unei familii - inclusiv doi copii de trei şi şase ani -, care au murit atunci când automobilul lor a fost acoperit de o scurgere de noroi provocată de o alunecare de teren în oraşul Brumadinho.

După sosirea ploilor, la începutul lunii octombrie, 19 persoane şi-au pierdut viaţa în acest stat brazilian din cauza inundaţiilor, iar alte peste 17.200 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.

Viceguvernatorul din Minas Gerais, Paulo Brant, a deplâns într-un mesaj video publicat pe Instagram "cantitatea mare de precipitaţii, căzute mai ales într-un interval scurt", precum şi "erorile din trecut în materie de extindere dezordonată a oraşelor" şi lipsa de acţiune în faţa "sedimentelor şi a poluării râurilor".

Dintre cele 853 de municipalităţi din Minas Gerais, 145 au declarat stare de urgenţă.

Experţii atribuie aceste ploi torenţiale Zonei de Convergenţă din Atlanticul de Sud (ZCAS), care se produce în timpul verii australe odată cu întâlnirea unui front atmosferic umed venit din Amazonia cu o masă de aer rece provenită din sud.

Brazilia a fost grav afectată în ultimele două luni de o serie de inundaţii severe, mai ales în statul Bahia, din nord-estul ţării, la sfârşitul lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.