Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Inundațiile fac ravagii în Tunisia: Şase oameni, dintre care trei copii, au murit

www.thethirdpole.net
inundatii

Şase persoane, dintre care trei copii, au murit în ultimele şase zile în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale în mai multe regiuni tunisiene, precum şi în capitala Tunis, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Moez Triaa, relatează AFP.

Începând cu 5 septembrie, ploile torenţiale au afectat numeroase regiuni din Tunisia, din Jendouba, zonă agricolă din nord-vest, până la Mahdia, o regiune turistică din estul ţării, potrivit agerpres.ro.

Citește și: FOTO - Guvernul a angajat fără concurs o cântăreață, de numai 24 de ani, pentru a monitoriza spitalele regionale

Doi copii, în vârstă de 4 şi 10 ani, au murit în Al Munastir, un oraş din estul ţării, iar un copil de 4 ani şi-a pierdut viaţa în Jendouba.

Celelalte trei victime sunt un şofer de taxi în vârstă de 50 de ani din Tunis, un şofer de aceeaşi vârstă din Sidi Bouzid, o regiune centrală marginalizată, şi un bărbat de 30 de ani de pe coasta estică Mahdia, a spus Triaa.

Joi, după un episod de ploi torenţiale, apa a crescut la peste un metru în mai multe zone ale capitalei, provocând pagube importante caselor, magazinelor şi chiar spitalelor.

Aceste inundaţii sunt recurente şi numeroşi internauţi au denunţat infrastructura "defectuoasă", postând imagini pe reţelele sociale cu tuneluri inundate şi maşini sub ape şi exprimându-şi "disperarea" faţă de "minciunile" politicienilor.

Citește și: EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse)

În 2018, cel puţin cinci persoane au murit în inundaţiile care au scos în evidenţă problemele legate de infrastructură, cu sisteme de evacuare a apei înfundate, urbanizarea insuficient structurată şi canalizarea depăşită.

Aceste intemperii vin în contextul în care Tunisia înregistrează o accelerare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cu peste 5.882 de cazuri confirmate, dintre care 99 de decese de la începutul lunii martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.