Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Iohannis, ATAC la PSD în privința pensiilor: 'Au ignorat aceste avertismente. Dar da, vor crește pensiile'

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis ciolacu iohannis melescanu

Klaus Iohannis a vorbit, joi seara, Despre sistemul de pensii și despre ceea ce se va face în perioada următoare pentru a crește veniturile.

"Eu am spus-o de mai multe ori și am avertizat, probabil vă amintiți, în toți anii care au trecut, în primul meu mandat, că este nevoie de o abordare foarte serioasă și de elaborarea unei legislații pentru pensii care garantează o sustenabilitate și o stabilitate. PSD bineînțeles că a ignorat aceste avertismente și suntem în situația în care au apărut inechități între pensionari, și atunci devine din ce în ce mai clar că legea în vigoare trebuie îmbunătățită. Deci, da, legea trebuie îmbunătățită. Și cu această ocazie, cu siguranță, se vor face noi calcule și se va verifica cum se îmbunătățește sistemul ca să fie și echitabil, și sustenabil, și să crească pensiile.

Este o discuție pe care trebuie să o purtăm și o vom purta. (n.r. întrebarea a fost: dacă Guvernul v-a consultat cumva, cu privire la plafonarea pensiei minime la 704 lei și dacă împărtășiți această idee).

Auziți, nu vreau să dau eu acuma niște indicații prin televizor cum trebuie să calculeze Guvernul pensiile. Este o discuție foarte serioasă cea în jurul pensiilor. Discuția se va purta cu argumente și, evident, obiectivul final este să se găsească soluții care sunt sustenabile, plătibile și prin care se elimină inechitățile și, evident, se cresc pensiile. Toată lumea întreabă: „cresc pensiile?”. Da, vor crește pensiile. Este un lucru evident, fiindcă ne dorim acest lucru, nu din alt motiv.", a declarat Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.