Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Iohannis, Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Irpin. Zelenski nu îi însoțește

The Economist
irpin razboi ucraina

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi român Klaus Iohannis şi premierii german Olaf Scholz şi italian Mario Draghi efectuează joi o vizită la Irpin, la periferia Kievului, relatează AFP și news.ro.

Cei patru lideri europeni erau protejaţi de mai multe echipe de securitate şi militari şi erau înconjutaţi de jurnalişti.

Ei înaintau pe străzile acestui oraş, în care 75% dintre clădiri au fost avariate în invazia trupelor ruse şi unde le-a fost oprită înaintarea către Kiev, în martie.

Preşeidntele ucrainean Volodimir Zelenski nu era prezent la această vizită

"Vom vizita un loc în care a avut loc un masacru de război, iar apoi vom purta discuţiile prevăzute cu preşedintele Zelenski. Adresez un mesaj de unitate europeană poporului ucrainean, de susţinere, atât în prezent, cât şi în viitor, săptămânile următoare vor fi săptămâni dificile", a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a evidenţiat importanţa continuării oferii de asistenţă Ucrainei, în conflictul cu Rusia. "Este important, în contextul în care ajung la Kiev liderii a trei ţări mari, care sunt fondatoare ale comunităţii economice europene, să arătăm susţinere pentru cetăţenii Ucrainei în aceast situaţie cu totul specială", a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Nu vrem să arătăm doar solidaritate, ci şi să ne asigurăm că ajutorul pe care îl organizăm, financiar, umanitar, dar şi în materie de armament, să poată continua. Vom continua susţinerea cât va fi necesar pentru lupta de independenţă a Ucrainei", a subliniat Olaf Scholz.

"Lumea este de partea dumneavoastră", a declarat premierul Italiei, Mario Draghi, cu ocazia discuţiilor cu localnici, în Irpin, potrivit agenţiei ANSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.