Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Iohannis şi preşedintele Bulgariei, discuţii despre aderarea la spaţiul Schengen

presidency.ro
Iohannis Rumen Radev

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev despre problema aderării în spaţiul Schengen. Cei doi şefi de stat au susţinut la unison că atât România, cât şi Bulgaria sunt pregătite de aderare încă din 2011, acest lucru fiind esenţial pentru siguranţa cetăţenilor europeni.

 

Intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen ar fi real un câştig, a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său bulgar, Rumen Radev.

"In mod natural am abordat chestiunea Schengen si suntem pe exact aceeasi lungime de unda. Si Bulgaria, si Romania au fost pregatite din 2011. (...)Nu s-a intamplat fiindca spatiul Schengen nu e coordonat de institutiile europene, ci trebuie acordul statelor membre si aici parerile au fost diverse. Nu ne-am oprit in loc in 2011, ne-am dezvoltat mai departe capacitatile. Faptul ca ambele tari au facut fata cu bine valului migrationist (...) arata ca nu suntem doar teoretic pregatiti sa aparam granitele, ci asta facem. Intrarea Romaniei si Bulgariei in acest spatiu ar fi un real castig. De aici pana la acceptarea propriu zisa e un parcurs politic european. Discut de fiecare data cand ma intalnesc cu lideri europeni. Si domnul presedinte Macron, si doamna Merkel au aratat deschidere. Sunt convins ca intr-un termen rezonabil, vom putea trece mai departe cu problema rezolvata.", a declarat Klaus Iohannis.
La rândul său, preşedintele bulgar a subliniat nevoia ca România şi ţara sa să facă parte din Schengen. 

"Şi Bulgaria şi România vor continua să convingă instituţiile europene şi fiecare stat în parte că singura modalitate ca cetăţenii europeni să se simtă în siguranţă, este ca România şi Bulgaria să facă parte din spaţiul Schengen. Nu putem asigura acest nivel de securitate în ceea ce priveşte apărarea frontierelor externe dacă nu beneficiem de sistemul informaţional comun Schengen şi procedurile Schengen", a evidenţiat preşedintele Bulgariei.

Citeşte şi: VIDEO- Iohannis: Suntem pregătiţi să împărtăşim Bulgariei experienţa noastră în combaterea corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.