Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Ștefan și Costel Alexe au șanse minime să mai rămână în Guvern: Anunțul de REMANIERE făcut de Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Ștefan

Premierul Ludovic Orban afirmă că "nu are de gând” să facă o remaniere guvernamentală, dar că va proceda la o remaniere "dacă va fi cazul”. În privinţa celor trei miniştri din cabinetul său care candidează la alegerile locale, prim-ministrul susţine că Marcel Vela nu va accepta postul de consilier local şi că are deja înlocuitori pentru ministrul Dezvoltării şi cel al Mediului, de victoria cărora în alegerile locale este sigur.

"Dacă va fi necesar, voi face remaniere. Deocamdată nu am de gând, dar dacă... Hai să fim realişti, alegerile parlamentare trebuie să aibă loc conform prevederilor constituţionale la începutul lui decembrie, 6 decembrie”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară, la B1 Tv.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Premierul a adus clarificări şi în privinţa celor trei membri ai Guvernului care şi-au depus candidaturile la alegerile locale. Astfel, Orban a spus că Marcel Vela nu va accepta funcţia de consilier local la Caransebeş, ci "probabil” şi-a depus candidatura în semn de susţinere pentru candidatul PNL la primărie.

Cât despre ministrul Mediului, Costel Alexe, şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, premierul a spus că a aprobat deja concediu pentru unul dintre aceştia, în vederea implicării în campania electorală şi a susţinut că are deja înlocuitori pentru ei, arătându-se sigur de victoria celor doi la alegerile locale.

Citește și: O nouă ieșire dură a elevei care a refuzat bani de la Guvernul Orban: Guvernul meu, îmi aduci aminte de cum Ceaușescu hărțuia părinții rămași în țară atunci când copiii reușeau să fugă de sistem

"În momentul în care intră în campanie efectiv va trebui să-şi ia concediu, să-şi delege atribuţiile către secretari de stat. În momentul în care nu le va mai permite timpul petrecut în campanie să îşi exercite atribuţiile, o să îşi ia concediu. De altfel, deja le-am şi dat concediu. Aşa se face. Şi eu am fost candidat la Primărie, eram ministrul Transporturilor în 2008 şi trei săptămâni am fost în concediu", a afirmat şeful Executivului.

"Cu siguranţă că voi desemna înlocuitor şi deja am şi pregătit posibili înlocuitori pentru că am încredere că vor câştiga amândoi”, a afirmat primul ministru.

Citește și: Un fost șef SPP prevestește Apocalipsa: ‘Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație’

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a intrat în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, în timp ce ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, candidează la Primăria Focşani.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.