Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie îi avertizează pe guvernanți, dacă elimină ora de Religie: 'Chiar ne mobilizăm, facem și referendum, dacă este nevoie'

Facebook
ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, îi avertizează pe actualii guvernanți de la PNL, USR-PLUS și UDMR, care doresc eliminarea orei de Religie din programa școlară, că dacă vor încălca Constituția, Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor (nr. 489/2006) care prevede că în învăţământul de stat şi particular, predarea Religiei este asigurată prin lege cultelor recunoscute (art. 32, alin. 1), dar şi la Legea educației naționale (nr. 1/2011), Biserica este dispusă să meargă chiar până la organizarea unui referendum.

”Sunt convins că ora de religie va rămâne, chiar dacă vor fi anumite încercări de suprimare a ei, nu va putea să fie suprimată. O majoritate zdrobitoare dorește ora de religie. Poporul nostru este cel mai religios din Europa, o spun statisticile. Trebuie să ținem strâns, aproape. Ora de religie este un drept câștigat al nostru, e un plus pentru educația copiilor și tinerilor. Este o contribuție excepțională la formarea copiilor și a tinerilor noștri.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

Dacă cineva va vrea să o atace, vom porni cu toții în apărarea acestui drept! Chiar ne mobilizăm, facem și referendum, dacă este nevoie. Dacă este nevoie, vom face și pentru ora de religie.”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

După Patriarhia Română, și Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER) şi preşedinte al Comisiei pentru Învăţământ din cadrul CER, se pronunţă pentru păstrarea orelor de religie în întreg învăţământul preuniversitar din România. El îi avertizează pe guvernanți că vor încălca legea și Constituția, dacă vor elimina orele de Religie.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă Avocatul Poporului și CCR-ul! ‘Anularea pensiilor speciale a fost o promisiune făcută românilor și am respectat-o!’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.