Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie începe LUPTA cu statul pentru libertatea religioasă: 'Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil!'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Odovania inviere Teodosie

Ortodocșii se confruntă, în continuare, cu limitarea drepturilor religioase de către guvernul condus de Ludovic Orban și miniștrii PNL! Fără dreptul la Sfânta Împărtășanie la comun, ortodocșii au fost lăsați și fără accesul la pelerinaje. Din aceste motive, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, anunță că va da statul în judecată pentru ridicare interdicției participării la pelerinaje.

Este primul ierarh care ar curaj să înfrunte statul și care ia o astfel de poziție față de interferențele guvernamentale în spațiul privat al bisericilor.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

”Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că, nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja… vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Vreau ca toți cei care întrebați să ajungeți la Sf. Andrei, cred că sunteți de acord cu acest demers, prin juriști, să nu ne trezim cu o zi înainte că n-avem voie. Trebuie să avem o sentință în sensul acesta, de mâine voi vorbi cu cei mai iscusiți juriști și care mă vor ajuta să avem sărbătoarea Sfântului Andrei.”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

În fiecare an, în 30 noiembrie, ÎPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente anual peste 10.000 de persoane.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.