Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Își săpa liniștit porumbul și a dat peste o comoară uriașă: o singură monedă valorează peste un milion de dolari

Un bărbat își săpa liniștit porumbul, moment în care a dat peste una dintre cele mai valoaroase comori din istorie. Bărbatul din Kentucky, SUA, a găsit peste 700 de monede de aur care datează din perioada Războiului Civil, iar la licitații aceste monede sunt extrem de scumpe. Spre exemplu, bărbatul are 18 monede care valorează peste un milion de dolari bucata, informează LiveScience.

"Marele Tezaur din Kentucky" include sute de piese de aur americane datând din perioada 1840-1863, pe lângă câteva monede de argint.

Într-un scurt videoclip, bărbatul care a descoperit tezaurul - a cărui identitate și locație specifică nu au fost dezvăluite publicului, susține că este o adevărată nebunie.

"Este cel mai nebunesc lucru din toate timpurile. Toate acestea sunt monede de aur de 1 dolar, monede de aur de 20 de dolari, monede de aur de 10 dolari", în timp ce își îndreaptă camera spre artefactele care ies din pământ.

Potrivit Numismatic Guaranty Co. (NGC), care a certificat autenticitatea monedelor, și GovMint, unde au fost vândute monedele, 95% din tezaur este compus din dolari din aur, alături de 20 de monede Liberty de 10 dolari și opt monede Liberty de 20 de dolari.

Cea mai rară este moneda Liberty din aur de 20 de dolari de 1 uncie din 1863. O singură monedă de acest tip poate ajunge la licitație la o sumă cu șase cifre, iar ”Marele Tezaur din Kentucky” are 18 astfel de monede.

Moneda Liberty de 20 de dolari, care a circulat între 1850 și 1907, a fost bătută de Departamentul Trezoreriei după ce s-a descoperit aur în California.

Monedele Liberty de 20 de dolari din tezaur sunt și mai rare, deoarece nu includ mențiunea "In God We Trust", care a fost adăugată în 1866, după încheierea Războiului Civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.