Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Istanbulul, paralizat de zăpadă: Școli și universități închise, zboruri anulate, circulația autobuzelor - întreruptă

DW
ninsoare

Oraşul turc Istanbul era parţial paralizat vineri dimineaţă în urma ninsorilor abundente care au îngreunat traficul rutier, determinând întreruperea circulaţiei autobuzelor, anularea a peste 200 de zboruri şi închiderea şcolilor şi universităţilor, potrivit AFP.

Turkish Airlines a suspendat vineri în total 180 de zboruri, pe aeroportul din Istanbul (162 ) şi pe aeroportul Sabiha Gokcen (18), de pe malul asiatic al oraşului, potrivit Agerpres.

Compania prevede să anuleze zborurile de sâmbătă, având în vedere că ninsorile care au început să cadă joi sunt prognozate să continue până duminică.

La rândul său, compania de zboruri locale Pegasus a anunţat anularea a circa 30 de zboruri interne pe aeroportul Sabiha Gokcen.

A fost, de asemenea, interzisă circulaţia autobuzelor şi a camioanelor în Istanbul, unde majoritatea bulevardelor erau acoperite vineri cu un strat gros de zăpadă.

Guvernatorul unuia dintre cele mai mari oraşe din Turcia (15,8 milioane de locuitori) a făcut apel la proprietarii de autoturisme să evite deplasările "nenecesare".

Şcolile, grădiniţele, creşele şi universităţile şi-au închis până luni porţile, iar centrele comerciale vor avea vineri program, între 12:00 şi 19:00 ora locală.

Un purtător de cuvânt al IGA, operatorul aeroportului din Istanbul - cel mai frecventat din Europa în 2021, a declarat pentru AFP că infrastructura rămâne vineri deschisă, estimând că circa 770 de zboruri vor putea să opereze, faţă de 1.000 în medie în fiecare zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.