Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ISU a stabilit că un trăsnet a provocat cel mai mare incendiu de la debutul verii

YouTube
incendiu

Un trăsnet care a lovit un stâlp al reţelei electrice este cauza probabilă a incendiului produs, pe 9 iunie, la un depozit de solvenţi de lângă Piteşti.

"În urma cercetărilor efectuate de către pompierii argeşeni, în vederea stabilirii cauzei probabile de izbucnire a incendiului din data de 09.06.2022, la depozitul de deşeuri din localitatea Bradu, s-a determinat că aceasta ar fi un trăsnet ce a lovit într-o zonă în care se aflau substanţe combustibile şi un stâlp de electricitate din incinta operatorului economic", au comunicat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Un incendiu puternic a izbucnit, în seara zilei de 9 iunie, la o hală din localitatea Bradu, la sud de Piteşti, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT pentru populaţie din cauza degajărilor mari de fum.

Conform ISU Argeş, focul a izbucnit la un depozit de solvenţi aflat pe drumul 23. La faţa locului s-a intervenit cu 15 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, un echipaj CBRN şi o autospecială de salvare de la înălţime.

Pentru localizarea flăcărilor, care se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, în sprijinul echipajelor argeşene au fost trimise trei maşini de stingere de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Olt şi una de la ISU Giurgiu, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Intervenţia s-a prelungit până pe 10 iunie, pompierii rămânând să supravegheze zona timp de mai multe zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.