Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Italienii i-au adus un ultim omagiu Monicăi Vitti, considerată regina cinematografiei: 'Toți am vrut să fim Monica'

Prietenii și fanii au adus, sâmbătă, un ultim omagiu uneia dintre reginele cinematografiei din Italia, Monica Vitti.

În fața sicriului acoperit cu mimoze și trandafiri galbeni, au fost rememorate amintirile unei cariere pline de râsete, succese și muncă multă, relatează Mediafax.

Printre ultimii care au trecut pragul Bisericii Artiștilor din Roma, aflată la doi pași de casa în care Monica Vitti și-a trăit viața, se numără actorul Giancarlo Giannini. Părul alb îi cade pe frunte, ochii albaștri îi sunt umezi și marcați și dă impresia că, pentru a ajunge acolo, a făcut un efort considerabil, scrie La Stampa.

„Atât de mulți mari artiști din acea generație ne părăsesc” - spune Monseniorul Walter Insero, la Liturghie: „ne lasă orfani, dar lasă și o moștenire importantă pentru alte generații".

În primul rând, partenerul actriței, Roberto Russo, pare mai fragil, ca și cum și-ar fi consumat toată energia.

„Cu Roberto, Monica a avut o lungă poveste de dragoste care a început acum 49 de ani și a crescut chiar și în timpul bolii. Obișnuia să-mi spună că, atunci când cuvintele eșuează, rămâne privirea”, a continuat preotul.

„Monica” - a adăugat Don Insero - „era o femeie simplă, veselă, solară, jucăușă, o femeie de treabă, care trăia iubirea ca pe un dar”.

Afară, în piață, mulțimea urmărește ceremonia pe marele ecran.

„Cu toții am vrut să fim Monica. A fost curajoasă, a inventat comedia pentru femeile frumoase, ceea ce nu a fost ușor. Încă de când eram copil, am studiat-o în toate. Acesta este momentul unui adevărat adio, chiar și al unei epoci”, a spus actrița Eleonora Giorgi.

„Elevii ei au iubit-o și o iubesc în continuare. Monica a transmis un principiu important: a face oamenii să râdă este un angajament serios. Ea le-a explicat elevilor săi că defectele, atât cele fizice, cât și cele de caracter, nu trebuie ascunse, ci exploatate, pentru că acolo se află originalitatea", a adăgat Monseniorul Insero.

Când sicriul a trecut pragul bisericii, aplauzele au fost extrem de puternice și mulți își uscau ochii.

Monica Vitti a murit pe 2 februarie, la 90 de ani. Era considerată una dintre reginele cinematografiei din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.