Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Joe Biden a declarat stare de dezastru major în statul Kentucky, după ce a fost lovit de o serie de tornade devastatoare

globeecho.com
tornada

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică stare de dezastru federal major în statul Kentucky, lovit vineri de o serie de tornade ucigaşe, deschizând astfel calea pentru ajutor federal suplimentar, a transmis Casa Albă într-un comunicat, informează Reuters.

Potrivit Casei Albe, persoanelor afectate din opt comitate le va fi acordat ajutor federal care va include indemnizaţii pentru locuire temporară şi reparare de case, împrumuturi pentru acoperirea daunelor neasigurate, alte programe pentru a ajuta persoanele fizice şi afacerile să-şi revină după dezastru.

Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, solicitase oficial duminică declararea acestei stări, după ce tornadele au pus la pământ orăşelul Mayfield şi au distrus o fabrică de lumânări, potrivit Agerpres.

Preşedintele Biden a primit cererea şi a aprobat-o în cursul serii de duminică, a indicat un responsabil al administraţiei.

Guvernatorul a arătat că tornadele au fost cele mai distrugătoare din istoria statului Kentucky şi că au fost doborâte până şi cele mai solide structuri din oţel şi cărămidă. Una dintre tornade a devastat 227 de mile (365 km) de teren, aproape integral pe teritoriul acestui stat, a menţionat Beshear.

Joe Biden declarase anterior vijeliile drept o urgenţă federală, autorizând Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) să acorde asistenţă miilor de locuitori rămaşi fără locuinţe, alimente, apă şi electricitate.

Însă, în baza declarării stării de urgenţă, asistenţa este limitată la 5 milioane de dolari, potrivit site-ului FEMA.

Starea de dezastru major declarată nu are astfel de limite şi 'pune la dispoziţie o gamă largă de programe de asistenţă federală pentru persoane individuale şi infrastructură publică, inclusiv fonduri pentru operaţiuni atât de urgenţă, cât şi permanente', arată FEMA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.